Рома, Лацио и Тоти със солени глоби след дербито на Рим

Лацио, Рома и капитанът на "вълците" Франческо Тоти ще бъдат глобени заради инциденти по време на римското дерби между двата отбора миналия уикенд, предаде БТА. Всеки от клубовете от италианската Серия "А" ще трябва да заплати по 40 хиляди евро, а персоналната глоба за Тоти е на стойност 20 хиляди евро, съобщават медиите в Италия.

Рома, Лацио и Тоти със солени глоби след дербито на Рим

Лацио, Рома и капитанът на "вълците" Франческо Тоти ще бъдат глобени заради инциденти по време на римското дерби между двата отбора миналия уикенд, предаде БТА. Всеки от клубовете от италианската Серия "А" ще трябва да заплати по 40 хиляди евро, а персоналната глоба за Тоти е на стойност 20 хиляди евро, съобщават медиите в Италия.

Запалянковци на Лацио и Рома се сбиха на и извън стадион "Олимпико" по време и след мача между двата отбора, въпреки засиленото полицейско присъствие. Феновете дори си позволиха да хвърлят по терена опасни предмети, както и факли и димки.

Франческо Тоти отправи неприлични жестове към привържениците на "орлите", показвайки, че техният отбор трябва да изпадне в Серия "Б".Роберто Баронио и Мауро Сарате от Лацио бяха глобени съответно с пет и осем хиляди евро заради отправени обиди към противникови футболисти.

Полицията пък арестува общо 16 запалянковци на двата отбора заради инцидентите преди, по време и след дербито между Лацио и Рома, спечелено от "вълците" с 2:1. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки