Стойчо Младенов пред Novsport.com: Аз съм родолюбец, винаги бих помогнал на ЦСКА

"Аз съм българин. Нормално е да имам носталгия за България", отсече почти сигурният нов треньор на "червените"

Стойчо Младенов пред Novsport.com: Аз съм родолюбец, винаги бих помогнал на ЦСКА

Старши треньорът на египетския ЕНППИ Стойчо Младенов отказа коментар по темата дали поема треньорския пост в тежко закъсалия отбор на ЦСКА.

Намерихме бившия наставник на „червените” близо до египетската столица Кайро, където той живее. Младенов е далеч от шума на 25-милионния Кайро и разполага с шофьор, който го развежда из дебрите на столицата, след което си го връща обратно в цивилизацията.

Той обаче бе повече от категоричен, че няма да даде яснота дали застава за трети път начело на ЦСКА, както ви информирахме вчера. „Нищо не коментирам. Имам си работа, имам си отговорности тука, така че не коментирам нищо друго освен ЕНППИ”, заяви пред Novsport.com треньорът.

„Аз съм българин. Нормално е да имам носталгия за България. Аз съм родолюбец. Винаги е важало това, че бих се върнал, за да поема ЦСКА”, отсече обаче Младенов. 

По наша информация от сигурен източник, треньорът наистина е изключително близо до ЦСКА, но все още не е поел отбора, тъй като е в процес на преговори с Димитър Борисов. Очаква се в близките дни и това да бъде оповестено, като Младенов ще започне да се занимава с "червените" след края на сезона.

Специалистът на драго сърце говори за ситуацията в египетското първенство, където неговият отбор заема 10-о място в класирането с два мача по-малко от повечето отбори, три кръга преди края на шампионата. „Тук е изключително равностойно. Както първият може да загуби от последния, така и вторият от предпоследния и така. Ние се намирахме в една зона, където бяхме на четири точки от първите пет и на четири точки от изпадащите. Толкова малка е разликата между линията на изпадащите и първите пет в класирането. Последните два мача ни ги отложиха. В момента сме с два мача след всички останали. Спечелвайки тия два мача, имаме реалните шансове да се доближим, а защо не и да се изравним по точки с петия в класирането. Така че, всичко е възможно, конкуренцията е на много високо ниво тука.”

Според Стойчо Младенов цели в ЕНППИ не са поставяни, така че 10-ото място към момента не е провал. „Никой не ми е поставял цел да стана шампион или втори или трети. мен ми се искаше да влезем в петицата, защото аз съм амбициозен човек и си поставям високи цели. Това е един от стабилните отбори и на мен ми се искаше да се класираме за Купата на Африка.”

Бившият национален селекционер нямал и никакво време за разходки из Страната на фараоните. „Ами, да, тежък климат, но още нищо не мога да коментирам, защото много малко време ми остава за развлечения, за да опозная Египет. Аз живея в покрайнините или по-точно извън Египет в една зона, която е далеч от шума и от всичко останало, така че трудно мога да определя какъв е животът. Кой знае какъв социален живот не водя тука, защото работата ми е натоварена като на всеки футболен треньор. От тренировки вкъщи и т.н. Дори малкото време, което ми остава, го отдавам на жена ми и се стремя поне с нея в почивните дни, а то рядко се случва, да отидем някъде – до музея, до пирамидите и така да опознаем леко-полека Египет.”

„Стадионите в Египет са в много добро състояние, както и базите. Изобщо, можем доста години да се потрудим, за да достигнем това ниво тука, за да сътворим такива бази. Работих в Азия и тук, в Африка. Условията са отлични. Херо също можете да го питате за какви бази става въпрос”, каза още треньорът.

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки