Дражев: На 30 януари ще изпратим по живо по здраво досегашното ръководство на БФС

Кандидатурата на Васил Божков за президент на БФС ще бъде обявена на 15 януари, когато приключва срока за регистрация. Това обяви Ивайло Дражев, който е лидер на инициативата за "Чист и честен футбол".

Дражев: На 30 януари ще изпратим по живо по здраво досегашното ръководство на БФС

Кандидатурата на Васил Божков за президент на БФС ще бъде обявена на 15 януари, когато приключва срока за регистрация. Това обяви Ивайло Дражев, който е лидер на инициативата за "Чист и честен футбол".


"Г-н Божков иска солидна подкрепа за да се съгласи да се кандидатира, като за момента над 70 % от клубовете го подкрепят. Това са над 100 клуба от цялата страна, в това число тимовете от Стара Загора, повечето от Пловдив, тези от добричкия регион и Югозападна България", заяви Дражев.  

Той адмирира прокурор Боряна Бецова -  "За първи път виждам някой от прокуратурата да работи сериозно по въпроса за корупцията във футбола. За първи път прокуратората излиза с ясно обвинение към хора от футболните среди"

 

Дражев призова да бъдат разследвани редица мачове в България ,както и тези в Европа с българско участие, като конкретно посочи тези на Черноморец като домакин, който според него е регистрирал съмнително слаби резултати.


"Нека да се обърне внимание на това, че има признание за уреден мач Бургас, има съмнение за мач на Ботев (Пд). БФС мълчи, а тези неща тровят спорта и футбола. Ние ще работим срещу това. Никой не е против Левски. Имаме интерес Левски да бъде силен, но това трябва да става с  футболни аргументи", заяви Дражев.

 

Според него клубовете, които имат реален интерес да подкрепят настоящото БФС са Левски, Беласица и Сливен. "Всички останали би трябвало да са против Боби Михайлов, който е най-слабият ръководител в последните години и доказателство за това е слабият национален отбор, лошите бази и проблемите в детско-юношеските школи.

 

Дражев уточни конкретните промени, за които ще настоява на конгреса:  

 

Двадесет отбора в елитния ешелон, по-адекватна политика по отношение на лицензите на клубовете, сериозна работа в школите, които според Дражев може да се финансират от ДАМС.  "Нито Весела Лечева, нито Пламен Орешарски ще откажат това -  1,3 млн. лева  са необходими за целта, като издръжката на една школа е не повече от 130 000 лева на година.

 

Той изрази позиция по отношение на Иван Вуцов. "Има огромно раздвижване в техния лагер. Явно ги е страх от нас, след като прибегнаха да изкарват по медиите Иван Вуцов, който говори как България ще загуби лобито си в УЕФА, ако Михайлов не е начело. Вуцов показа с действията си ,че е от хората, които подведоха и предадоха Иван Славков".

 

На пресконференцията присъства и Методи Томаанов, който спомена, че ЦСКА подкрепя сдружението на Дражев "Има атаки срещу сдружението и явно настоящото ръководство на БФС се страхува от опозицията и това, което може да се случи на конгреса. В една нормална държава, след това което се случи в България, всяко ръководство би подало оставка.

 

Тук нищо не се прави, тъпчем на едно място. Ако така се продължава, и по 300 зртители няма да има на мач. Пристъствието на публиката е достатъчно доказателство и добро лице на това, което се случва в нашия футбол.

 

Дражев не пропусна да спомене, че има резервен вариант за кандидатура, ако случайно Васил Божков се откаже в последния момент, но той се съмнява това да се случи.

В петък стартира и сайтът на организацията - kontra.bg. На него интересуващите се винаги могат да получават актуална информация за дейността на организацията.

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки