Дейвид Мойс: Аз съм правилният мениджър за Манчестър Юнайтед

"Играчите са страхотни, имам невероятен отбор, но ни трябва време"

Дейвид Мойс: Аз съм правилният мениджър за Манчестър Юнайтед
Дейвид Мойс настоя, че той е правилният човек за Манчестър Юнайтед, въпреки трудния му първи сезон начело на 20-кратния шампион на Англия. „Червените дяволи” са на седмо място в таблицата и изостават на 9 точки от четвъртия Ливърпул и 16 от лидера Челси.

Преди тежкото гостуване на борещия се за титлата Арсенал, Мойс заяви, че критиките към него не променят подхода му в процеса на работа.

„Беше ми предложен 6-годишен договор, защото това е дългосрочен проект. Знаеше се, че ще отнеме време. В Юнайтед съставът се променя година след година и ще продължим да работим така. Продължавам да си върша работата, защото знам, че върша правилната работа. Ще правим същите неща – да подготвяме играчите добре и нещата ще се променят”, смята Мойс.

Юнайтед има 21 точки по-малко спрямо същото време през миналия сезон (25 изминали кръга), но според Мойс това показва напредъка сред конкурентите във Висшата лига.

„Подобрението в отборите от Висшата лига е голямо. Много отбори подобриха качеството си и очевидно ние не се справяме толкова добре, колкото миналата година. Има различни причини за  това, не мисля, че има една основна. Получи се комбинация от различни неща – смяната на мениджъра е една от тях. Но има и много други неща”.

Мойс защити своите играчи и благодари на феновете на Юнайтед за подкрепата.

„Играчите се справят страхотно. Имам страхотен отбор. Голям късметлия съм да поема шампионите и мисля, че играчите са чудесни. Феновете също са фантастични. Ето защо правилните клубове избират правилните мениджъри и обратното. Избираш клуб, който знаеш, че е правилен за теб. Затова винаги съм се надявал Манчестър Юнайтед да ме потърси и те го направиха в крайна сметка”, сподели емоционално Мойс. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки