Гранден: ЦСКА играе по-добре при Адалберт Зафиров

В София ми харесва, засега оставам тук, заяви френският футболист

Гранден: ЦСКА играе по-добре при Адалберт Зафиров

Звездата на ЦСКА Елиот Гранден даде интервю за „Тема Спорт" 24 часа след победата над Славия, французинът говори за мача с белите и престоя си в България.


Елиот, отново беше сред най добрите във второ софийско дерби след дебюта ти срещу Левски. Как ти се стори отборът на Славия?
- Да, така се получи. Радвам се, че треньорите и в двата случая ме пуснаха като титуляр, въпреки че в началото на сезона бях резерва. Иначе Славия се опита да ни затрудни. Знаехме, че се борят за участие в евротурнирите, нещо, което, доколкото ме информираха, не се е случвало отдавна на този отбор. Бяхме подобри на терена. Въпреки че гостувахме, публиката на ЦСКА беше повече от тяхната, което допълнително ни повдигна самочувствието и ни помогна да действаме по-надъхано. Като цяло преобладаваше битката в средата на терена и пред тяхното наказателно поле. На мен ми направи впечатление, че дори и като домакин Славия игра по-затворен футбол и разчиташе на контраатака. Тръгнаха да ни атакуват чак през второто полувреме, след като поведохме с 2:0. След това се отвориха и ни оставиха пространства, поради което създадохме някои опасни положения и резултатът стигна и до 3:0.
 
Според теб получи ли се дерби?
-Да, въпреки че като качество има още какво да се желае, се получи оспорван двубой. Особено през първото полувреме тотално надиграхме Славия, макар че срещу сгъстена защита се играе по-трудно. Спечелихме заслужено и може да се каже, че с победата си гарантирахме почти сигурно участие в евротурнирите, което с оглед на ситуацията е целта пред отбора.
 
Обясни какво се случи при ситуацията за дузпата.
- Топката се центрира към мен и аз я овладях. Изпреварих защитника на домакините и се отскубнах, за да изчакам топката да тупне, след което да нанеса удар. В момента обаче, в който тръгнах да се освобождавам от бранителя, той ме задържа за фланелката. Реших да не търся дузпа, а да продължа да играя с надеждата все пак да изляза на изгодна позиция. Той обаче продължи да ме дърпа, поради което загубих равновесие и съдията отсъди дузпа.
 
Играл си във франция. Виждал ли си такива изпълнения като това на треньора на Славия Вили Вуцов, след като отсъдиха дузпа срещу теб?
- (Смее се.) Да, усетих, че той е по-ексцентричен. Не го познавам този човек, затова не е коректно да говоря за него и реакциите му. Хората са различни, а понякога човек в яда си прави неща, които дори самият той не предполага, че може да извърши. Това, от една страна, е хубаво, защото показва, че ти пука за това, което правиш. Всичко обаче трябва да бъде в рамките на нормалното.
 
В какви отношения сте с Адалберт Зафиров? Пишеше се, че едва ли не той не те харесва особено, но въпреки всичко си твърд титуляр при него.
- Напротив, с Адалберт нямаме никакви проблеми. Нормално е, когато в определена ситуация отборът не се е представил на ниво, да ни се кара и да реагира остро, но това е работата на треньора. Той гледа отстрани и преценява най-добре състоянието на футболистите. Засега разчита на мен, доволен е от представянето ми, защото съм във форма. Ако не беше така, нямаше да съм на терена.
 
Ти дойде в ЦСКА, докато треньор бе Йон Андоне. Каква е разликата между румънеца и сегашния наставник на отбора?
Адалберт познава играчите по-добре и повече комуникира с тях, защото е по-лесно. Все пак Андоне е чужденец и се нуждае от време, за да опознае в детайли характерите на футболистите. Той си тръгна след мача с Левски, но аз смятам, че в момента при Адалберт ЦСКА се справя по-добре, съдейки по резултатите.
 
Блекбърн се интересува от теб, както и други европейски отбори. Ще останеш ли в ЦСКА след края на сезона?
- Интересът е едно, а офертата съвсем друго. На мен в София ми харесва. Към този момент съм в ЦСКА, имам договор с този отбор и смятам да го изпълня. Ако се появи нещо, вече ще мислим с мениджъра ми какво ще правим, но трябва да се разберем и с ръководството на ЦСКА. Убеден съм, че всичко ще се нареди.
 
Дойде със статут на скандален играч. Засега обаче си най-кротък за разлика от другите чужденци. Каква е причината?
- (Смее се.) Не бих казал скандален, факт е, че съществуваха разминавания между мен и спортно-техническия щаб на Марсилия, да речем, но всичко е минало. Никой не е застрахован от грешки, не е станало кой знае какво. Колкото до другите футболисти от чужбина, които са в ЦСКА, си е тяхна работа какво правят. На когото не му харесва, е в правото си да поиска да си тръгне или обратното. Това е, което мога да кажа. За по-конкретни въпроси питайте футболистите, от които се интересувате.
 
Ти с кого си най-близък в отбора?
- С всички се разбирам добре. Нямам проблеми с никого. В ЦСКА са събрани добри момчета, а сега вече в отбора има и по-голямо настроение, което ще ни направи още по-силни на финалната права в първенството.
 
Какво е мнението ти за българското първенство?
- Не е лошо. Просто трябва да оправите терените си. За съжаление при вас почти няма отбори с хубави игрища, а това много затруднява футболистите.
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки