Адалберт: Искам да сме като Манчестър Юнайтед

"Набелязал съм 2-3 имена на футболисти от "А" група за селекция", разкри треньорът на ЦСКА.

Адалберт: Искам да сме като Манчестър Юнайтед

Искам да изглеждаме като Манчестър Юнайтед. До това прозрение стигна треньорът на ЦСКА Адалберт Зафиров. „Те най-много ми допадат. За да може един отбор да играе по този начин обаче, трябва да му се даде време и шанс. Да има гръбнак от 8-10 футболисти. Трудно се дава такъв гръбнак, при положение, че на всеки 6 месеца идват нови 10 човека. За да има такова нещо, трябва да се работи с един отбор поне 2 години”, отсече спецът.

Зафиров гостува в Актуално студио „Дерби”, където изказа своите виждания и впечатления след последните двубои на ЦСКА, в които „червените” спечелиха срещу Литекс и Славия. Цялата изява бе предадена в секцията "Директно" на Novsport.com.

„Успяхме да победим в два тежки мача. Момчетата вече имат нужното самочувствие да играят в такива тежки битки”, започна Зафиров.

Запитан дали французинът Елиот Гранден ще остане в отбора и след лятото, специалистът бе оптимист. „Да се надяваме, че Гранден ще остане в ЦСКА. Той може да играе много по-добър футбол. Въпрос на време беше да се адаптира към нашата действителност. Той малко беше в стресова ситуация, играл е на съвсем различни терени. Видя вече българската действителност и оттук нататък го чакат все по-добри мачове.”

Зафиров отново повтори, че в тима няма делене на българи и чужденци. „За мен всички са равни в ЦСКА, без значение от националността. Който не се представя на нужното ниво, няма да има място в отбора. Не е имало никакви конфликти между българи и чужденци. Българите ги приеха много добре. С течение на първенството имаше някои търкания, които обаче не са повлияли кой знае колко на атмосферата.”, отсече той.

Бившият футболист отрече и думите на Димитър Пенев, че в съблекалнята на отбора било като в хан. „Не може да се говори, че в съблекалнята на ЦСКА, когато влизах в отбора, е било хан. В ЦСКА винаги е имало дисциплина. Сега настроението в отбора в прекрасно”, заяви той.

Зафиров и Димитър Пенев нямали различия около състава. „С Пенев се разбираме прекрасно и работим заедно за изграждане на отбора. Пенев се води старши треньор. Изцяло аз работя с отбора. Пенев поглежда – казва – да, не, и продължаваме да работим. По същия начин определям състава с моите помощници, Димитър Пенев идва, съгласява се, или с някои неща не се съгласява, и така. До момента нямаме различия. Получи се ситуация като в Левски, но нямаше кой да поеме ЦСКА. Лицензът за мен е само една тапия, но въпросът е да разбираш футбола”, обясни треньорът.

Зафето даде малко яснота и около лятната селекция. „Нахвърлил съм 2-3 имена на футболисти от „А” група с Митко Борисов, той ги е одобрил. Независимо дали аз ще съм треньор, ЦСКА трябва винаги да работи предварително, да има нахвърляни имена, да има подготвени лагери, а не да има неразбории”.

„Все още не мога да се определя какъв тип треньор съм. Понякога съм по-строг с играчите, но гледам да няма дистанция с футболистите, защото знам какво искат, понеже същото съм искал и аз”, разсъждаваше Зафиров.

Според него и капитанът Янчев трябва да преподпише договора си с клуба. „Тодор Янчев е дал много за ЦСКА. Той е полезен и докато бъде полезен на терена, трябва да се използва и да остане в ЦСКА”.

За предстоящото дерби с Локомотив (София), Зафиров бе категоричен. „Изобщо не правя сметки. Сантименти срещу Локо (София) не може да има. За мен е важно ЦСКА да побеждава. Ние сме професионалисти, аз работя единствено и само за ЦСКА.



На въпрос дали е направил забележка на Спас Делев при гола си срещу Славия, когато нападателят стреля егоистично при положение, че имаше двама съотборници до себе си, Зафиров отговори: „След мача не съм разговарял с абсолютно никой. Пуснах ги, разреших им да излязат по заведения. Специално с Делев не съм разговарял, момчето е на 20 г. Нормално е да има много хъс и много амбиции. Влезна като торпедо.”

Бившият помощник на Георги Василев в тима на Унион декларира своето желание да остане в ЦСКА и обясни причините за напускането на Андоне. „Въпрос на виждане от ръководството е дали ще продължа да работя в ЦСКА. Андоне може би не знаеше с какво се заема в ЦСКА. Имаше някои финансови проблеми със забавяне на заплати, които не се решиха на момента и оттам се получиха негативните резултати. В подготвителния период не успяхме в два последователни мача да играем с един и същ състава. И през сезона това се видя. Получи се разминаване и не всички бяха подготвени. Ако аз бях на мястото на Андоне, може би щях да задържа двама или трима играчи от освободените. Така се получи, че в най-важните мачове останахме без защитници”, обясни той.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки