Чавдар и Берое излизат с най-доброто за място на финал

Двубоят е от 16:30 ч на стадиона в Етрополе

Чавдар и Берое излизат с най-доброто за място на финал
От 16:30 часа днес Берое гостува на Чавдар (Етрополе) в полуфинална среща от турнира за Купа България "Форд Мото Пфое". Треньорското ръководство на гостите няма кадрови проблеми и за дългоочаквания полуфинал старозагорци излизат с всичко най-добро.
 
Домакините от Етрополе също нямат проблеми с комплектуването на стартовият състав. Беройци ще разчитат на безрезервната подкрепа на верните си привърженици, които ще обсадят единадесет хилядното градче. Съдийската комисия на БФС повери срещата на един от водещите рефери в момента Станислав Тодоров от Шумен.
 
Чавдар
 
Съставът на Чавдар (Етрополе) е една от приятните изненади през този сезон в турнира за Купата на България. По пътя до полуфинала с Берое възпитаниците на Борис Ангелов отстраниха последователно Банско с 1:0 като домакин, Рилски Спортист (Самоков) с 0:2 като гост, Марица (Пловдив) с 0:1 като гост след продължения, за да дойде реда на Славия (София) в четвъртфиналите. На собственият си стадион "лесничеите" и "белите" не успяха да си отбележат гол в редовното време и продълженията, и се стигна до дузпи. Там по-добър се оказа втородивизионният тим, който хвърли една от бомбите в тази фаза на турнира. Този сезон влиза в историята ба клуба като най-успешния до момента. До сега най-големите успехи на отбора са третото място в "Б" група през 2007/08 г. и осминафинал за националната купа през същата година.
 
В Западната "Б" група Чавдар (Етрополе) заема 11 място във временното класиране с актив от 36 точки, след 10 победи, 6 равенства и 11 загуби. Головата разлика на тима е 27-29. Основната част от точковият си актив етрополци печелят на собствения си стадион. В 13 мача възпитаниците на Борис Ангелов имат 9 победи, 3 равни и една единствена загуба, а головата разлика на ст. "Чавдар" е 21-10. Чавдар е в серия от четири срещи без победа. В последният двубой за първенство наставникът на тима даде почивка на почти всички основни футболисти, като единствено Борис Райчев от титулярната единайсеторка взе участие при поражението от Ботев (Враца) с 3:2.
 
Борис Ангелов използва схема подобна на колегата си Илиан Илиев. На вратата ще застане Ивайло Яначков, а в защитната формация ще действат Антон Петров, Радко Мутафчийски, Тодор Стоев и Калин Щърков. Последният през лятото бе пред договор с Берое, но не успя да впечатли треньорското ръководство на старозагорци и се върна в Етрополе. В средата на терена ще играят Борис Райчев, Николай Николов и Петър Пазийски, а по крилата ще се разчита на бързите Петър Тончев от дясно и Кирил Вълов от ляво. На върха на атаката ще е Александър Русков.
 
Берое
 
Точно преди полуфиналният сблъсък за купата "зелените" са в най-лошата си серия от началото на сезона. В последните срещи възпитаниците на Илиан Илиев развалиха добрите впечатления до момента и допуснаха три последователни загуби. Единствено победа в Етрополе ще измие срама от слабото представяне в последните мачове и футболистите са длъжни да я постигнат. Това е десето участие на Берое в полуфинал в турнира за Купата на България.
 
Треньорското ръководство на старозагорци ще може да разчита на абсолютно всички футболисти за важният сблъсък с втородивизионният тим. Служебната победа над Ботев (Пловдив) изчисти наказанията на Георги Андонов, Здравко Илиев и Станислав Бачев. За гостуването в Етрополе в състава се завръщат Петър Костадинов и Атанас Атанасов.
 
Илиан Илиев няма да изневери на схемата на игра. На вратата ще застане Боян Пейков. Пред него от дясно на ляво ще действат Здравко Илиев, Иво Иванов, Станислав Бачев и Атанас Атанасов. В средата на терена ще играят опитните Петър Костадинов, Слави Жеков и Диан Генчев. На върха на атаката ще играе Георги Андонов, подпомаган по крилата от Искрен Писаров и Дончо Атанасов.
 
Съдиите
 
Съдийската комисия на БФС повери срещата на Станислав Тодоров от Шумен. Негови асистенти ще са Венцислав Гаврилов (София) и Диян Вълков (Варна). За четвърти съдия е назначен Калин Людмилов (София). През този сезон международният рефер е ръководил 19 срещи в професионалният футбол – 15 двубоя от "А" група и 4 от "Б" група. В тях шуменецът е вдигнал 106 жълти и 9 червени картона, и е отсъдил 5 дузпи. Под негово ръководство възпитаниците на Илиан Илиев завършиха наравно 2:2 при гостуването си в Благоевград на местният Пирин. През този сезон Тодоров не е свирил мач на Чавдар (Етрополе).
 
Вероятни състави:
 
Чавдар (Етрополе): 12. Ивайло Яначков - 14. Антон Петров, 28. Радко Мутафчийски, 27. Тодор Стоев, 6. Калин Щърков - 15. Петър Тончев, 8. Борис Райчев, 5. Николай Николов (к), 13. Петър Пазийски, 21. Кирил Вълов - 9. Александър Русков
 
Берое (Стара Загора): 22. Боян Пейков – 2. Здравко Илиев, 5. Иво Иванов, 24. Станислав Бачев, 28. Атанас Атанасов – 18. Петър Костадинов, 7. Слави Жеков (к), 10. Диан Генчев - 17. Искрен Писаров, 11. Дончо Атанасов - 77. Георги Андонов.
 
28.04.2010 г., 16:30 ч, стадион "Чавдар", Етрополе
главен съдия: Станислав Тодоров (Шумен)
помощник-съдии: Венцислав Гаврилов (София), Диян Вълков (Варна)
четвърти съдия: Калин Людмилов (София)
 

Информация: beroe.eu 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки