Сняг по трасето на Самоков 2014 за шоуто "рали спринт"

Пилотите за първи път карат в зимния условия

Сняг по трасето на Самоков 2014 за шоуто "рали спринт"

Със стилна церемония, която се проведе в зала "Арена Самоков" снощи, бе поставено началото на най-новата дисциплина в календара на Българската федерация по автомобилен спорт - "рали спринт".

Отец Георги отслужи тържествен водосвет за здраве и късмет, не само на участниците в състезанието, но и като цяло за един успешен сезон в автомобилните надпревари у нас. Мажоретният състав при читалище "Отец Паисий" в Самоков пък се погрижи за доброто настроение на състезатели и зрители в залата.

"За пореден път се убеждавам, че община Самоков и кметът г-н Владимир Георгиев са големи приятели на нашия спорт, защото без тяхната подкрепа нямаше да се справим. Сега поставяме ново начало и се надявам, че много скоро рали спринта, ще бъде една от най-обичаните дисциплини, както от състезатели, така и от зрители. Пожелавам успех на всички", с тези думи президентът на автомобилната федерация Радослав Козлеков откри състезанието.

През нощта над трасето "Бели Искър" заваля дългоочакваният от пилоти и фенове сняг, което направи още по-вълнуващи минутите преди старта. Обособените зони за зрители бяха изпълнени до краен предел дълго преди 10:00 часа тази сутрин, когато с първи номер потегли завърналият се след дълго отсъствие от рали надпреварите Николай Златков.

Той и възстановилият своя лиценз Румен Дунев са считани за основните фаворити за краен победител, но не бива да бъдат подценявани и останалите участници. Сред тях има и три дами. Велислава Павлова, Христина Щърбанова и Линда Багерова обаче няма да са зад волана, а ще помагат като навигатори на своите пилоти.

Интересно съревнование ще има и при отборите, където "Дунев рейсинг" и "Боила АМС" ще си оспорват първото място с по 3 екипажа.

 

Хакинен сравни Формула 1 с тенис

На корта Хамилтън би имал предимство, смята бившият пилот

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца (ВИДЕО)

Французинът имаше сериозен късмет, след като още в първата отсечка докосна един от бетонните блокове на множеството шикани по виражите на „Монца“

Евънс с минимален аванс пред Ожие на Рали Монца (ВИДЕО)

Трети след първите седем отсечки се движи Тиери Нювил

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Вижте истината, с подпис и печат…

Нювил води със 7 десети на Еванс в Каталуня (ВИДЕО)

Състезанието приключи за Такамото Кацута, който блъсна своя Yaris в крайпътна мантинела

Мартин Чой: Не очаквах подиума, но съм много щастлив и още ме държат емоциите

Българинът отчете най-успешния сезон в кариерата си

Спортът и мачовете по телевизията днес

Вижте неделната програма

ОБЗОР: След първия ден на рали „Стари Столици“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мартин Сурилов и Здравко Здравков над всички след 4-те отсечки в събота

27 екипажа са заявили участие на рали "Стари столици"

Последният кръг от националния шампионат ще се състои на 9 и 10 октомври

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки