Боби Михайлов: Целта пред отбора е ясна - класиране за финалите във Франция!

"Ще се борим за първото място в групата, нямам никакви съмнения, че ще се класираме", заяви Йордан Лечков

Боби Михайлов: Целта пред отбора е ясна - класиране за финалите във Франция!
Президентът на БФС Борислав Михайлов, който заедно със селекционера Любослав Пенев и своето вице Йордан Лечков присъства на жребия за квалификациите за Евро 2016 в Ница, заяви, че целта пред отбора е класиране за финалите във Франция, където за първи път ще участват 24 отбора.
 
"Целта пред отбора е ясна - класиране за финалите във Франция през юни 2016 година! Групата е равностойна, имаме стари познайници в нея, но и отбори, които могат да поднесат изненади. Фактът, че Азербайджан е воден от Берти Фогтс говори достатъчно за това колко са сериозни в намерението си да развиват футбола в тази страна. Норвегия е традиционно неприятен съперник, който практикува скандинавски футбол в чист вид. За нас е важно да стигнем до финалите - без значение дали ще заемем едно от първите две места в групата, които дават право на директно класиране, ще отидем на финалите като най-добър трети отбор или пък ще играем плейоф", сподели членът на Изпълнителния комитет на УЕФА, който бе специално споменат от генералния секретар на УЕФА Джани Инфантино по време на церемонията, в която фокусът бе върху легендарни вратари, оставили следа в историята на Европейската купа.
 

Най-голям оптимизъм по традиция демонстрира Йордан Лечков, който прекара много време в разговори с германската делегация начело с Йоаким Льов, както и с Андреас Кьопке, който бе сред почетните гости на церемонията като вратар. Най-топли отношения Лечков демонстрира с шведския вратар Томас Равели, който също участва в тегленето на жребия. Двамата се познават добре от малкия финал на Мондиал'94, а и от квалификациите за него. "Ще се борим за първото място в групата, нямам никакви съмнения, че ще се класираме на Европейското първенство през 2016 година", лаконичен бе Йордан Лечков. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки