Снежи Василева: И Животът, както самбото, е един мъжки спорт

Чаровната Снежина Василева спечели златен медал за България на Световното първенство по самбо в Санкт Петербург. На финала в категория до 52 кг, тя победи по точки Лусия Кампо от Венецуела. Снежи спечели и друга престижна награда, която е повод за гордост не само за нея, но и за цялата ни страна. Тя бе провъзгласена за Мис световно първенство, с което, за пореден път доказа твърдението, че в България се раждат едни от най-красивите жени в света. Ето какво сподели красивата самбистка специално за Novsport.com, след церемонията по награждаването на националите по самбо за отбор на месец ноември.

Снежи Василева: И Животът, както самбото, е един мъжки спорт
Чаровната Снежина Василева спечели златен медал за България на Световното първенство по самбо в Санкт Петербург. На финала в категория до 52 кг, тя победи по точки Лусия Кампо от Венецуела. Снежи спечели и друга престижна награда, която е повод за гордост не само за нея, но и за цялата ни страна. Тя бе провъзгласена за Мис световно първенство, с което, за пореден път доказа твърдението, че в България се раждат едни от най-красивите жени в света.

Ето какво сподели красивата самбистка специално за Novsport.com, след церемонията по награждаването на националите по самбо за отбор на месец ноември.

-          Как се чувстваш и очакваше ли националният отбор по самбо да получи отличието за месец ноември?
-          Очаквах, защото от една страна, успехите ни тази година са много големи. Особено това, което постигнахме на световното първенство. Трябваше да получим признание и ето, че го получихме.

-          Кои са най-силните ти спомени и най-силните ти впечатления от световното първенство?
-          Най-силният ми спомен, разбира се е на стълбичката, когато слушах химна. Друг много силен спомен е когато се снимахме накрая – целия отбор, всички заедно; бойното и спортното самбо, мъжкият и женският отбор, треньорите и целия колектив.

-          Ти беше обявена и за Мис Световно първенство, на тази награда, как гледаш?
-          Това беше един вид забавната част на първенството. Радвам се, че са ме определили за най-красива, но не му отдавам особена важност.

-          Ти си нежно създание, как се запали по самбото и едни толкова крехки създания могат ли да се борят и да предизвикват уважение и страх у противника?
-          Явно може, ние доказахме, че е възможно. Спортът наистина е малко по-мъжки, но ние сме си мъжки момичета и умеем да се борим. Всъщност, в днешно време и животът е един мъжки спорт и общо взето, нещата са почти същите.

-          Какво си пожелаваш за в бъдеще и какви цели си поставяш?
-          Пожелавам си само да съм здрава, а за цели – нямам нищо определено. Искам да си завърша спортната академия, да запиша магистратура и да се реализирам в живота. Колкото до спорта – смятам, че съм достигнала тавана, който може и не си давам много зор.
Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки