Александър Тунчев пред Novsport.com: Надявам се да играя във Висшата лига от следващия сезон

"Нямам намерение да се връщам в България", отсече защитникът

Александър Тунчев пред Novsport.com: Надявам се да играя във Висшата лига от следващия сезон

Защитникът на националния отбор Александър Тунчев отрече в интервю за Novsport.com информациите, които се появиха напоследък на Острова, че ще се завръща в България

„Прочетох, че има вариант да се върна в България и ми стана доста смешно и любопитно в същото време, откъде имат тази информация. С мен никой не е разговарял за това евентуално мое връщане в България и засега нямам такова намерение. Разговарял съм с треньора на Лестър – той казва, че ще разчита на мен и поне на този етап не мисля за връщане в България”, заяви железният защитник.

Бившият играч на ЦСКА коментира и контузията, която го мъчи толкова дълго време. „Засега всичко въври нормално, по план. Все още е рано обаче да се каже кога ще започна тичане. Засега работя в басейн и статични упражнения правя за мускула да го вдигна”, обясни Тунчев.

Той добави, че според доктора на Лестър до края на август ще е на сто процента готов. „Аз се надявам обаче да се възстановя по-рано. Ще имам по-голяма яснота около моето възстановяване на 26 май. Тогава имам записан час при доктора да види как върви моето възстановяване”, оптимист бе бранителят.

Тунчев се надява от следващия сезон неговият отбор да играе във Висшата лига на Англия. „Отборът ни  е готов за завръщане във Висшата лига. Тази година показваме доста добри игри и това, което следя тук по новините, нито един от отборите, които ще участват в плейофите, не иска да играе срещу Лестър. Надявам се да успеят. Играем с Кардиф тази неделя и реваншът е в сряда. Не е поставено на сто процента участие и влизане във Висшата лига, но ако успеем да го постигнем това нещо, мисля, че няма да пропуснем този шанс”, обясни юношата на Хебър Пазарджик.

Той коментира и развитието на шампионата в Премиършип, където Челси почти стана шампион. „Наистина ще бъде  трудно Челси да изпусне титлата. Доколкото си спомням, първият мач с Уигън, Уигън победи Челси 3:1, ако не се лъжа. Аз като фен на Манчестър Юнайтед, се надявам силно Уигън да успеят да препънат Челси.”

Запитан дали ще е готов за гостуването на Англия на 3 септември на „Уембли”, Тунчев отговори, че има шансове за завръщане. „Засега е реалистично да съм готов за двубоя на националния отбор срещу Англия на 3 септември. Края на май, началото на юни се надявам да знам дали ще мога да се възстановя”, каза той.

Имащият над 20 мача за националния отбор защитник обясни, че няма да има време за голяма почивка в България, но ще се прибере за няколко дни по време на паузата. „Не съм се прибирал в България от доста време. не знам дали хората знаят, но тук, в Англия, като си контузен, нямаш голяма лятна почивка – стоиш и тренираш, за да се възстановиш. Все пак ще имам няколко дни ваканция, така че  със сигурност ще се прибера до България.”

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки