Фогтс: Италия и Хърватия се фаворитите

Нашата цел ще бъде третото място

Фогтс: Италия и Хърватия се фаворитите
Треньорът на националния отбор на Азербайджан Берти Фогтс даде интервю за azerisport.com, в което разкри впечатленията си от жребия за Евро 2016 във Франция.

Азербайджан попадна в група "Н" заедно с отборите на Италия, Хърватия, Норвегия, България и Малта.

"Групата е съставена от относително равностойни отбори. Разбира се, има фаворити и това са Италия и Хърватия. Нашата цел ще бъде да завършим на трето място. Предстои ни много работа, ако искаме да успеем, защото за това място ще се борят и България и Норвегия. Отново ще имам среща с моите български приятели", каза Фогтс с усмивка.

Той беше на кормилото на Германия при победата на България с 2:1 на четвъртфиналите на Мондиал 1994, а година по-късно Бундестимът падна с 2:3 в София в европейска квалификация.

"Мачът от световното първенство в САЩ през 1994 годна отдавна е в миналото. В далечното минало. Тази среща няма да има нищо общо с предстоящите между България и Азербайджан. А, знаете ли колко пъти съм побеждавал България с други отбори?", заяви Фогтс.
"Помня също и загубата в европейските квалификации в София. Тя обаче също няма никакво значение. Миналото си е минало. Няма смисъл да гледаме назад. Не мислете, че не обичам България. Винаги ми е приятно да се срещам с моите български приятели. Кои са те не искам да коментирам", каза още Фогтс.

Азербайджан допусна само три загуби в световните квалификации за Мондиал 2014 и германският спец се надява позитивното представяне на тима да продължи.

"В последните квалификации загубихме само в три мача. Два пъти от Португалия и веднъж от Русия. И двата отбора се класираха за финалите на световното първенство. Това значи, че имаме добър потенциал", каза Фогтс.

  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки