Дуци: Сливен нарочно изпадна, за да не търси никой задълженията от 1,5 милиона от Лечков

Единственото хубаво при Данчо е футболната кариера и този гол, който ще остане за историята, каза Драголюб Симонович

Дуци: Сливен нарочно изпадна, за да не търси никой задълженията от 1,5 милиона от Лечков
Нов скандал се разрази между Драголюб Симонович и Йордан Лечков. Бившият треньор и шеф във футболния клуб Сливен остават в обтегнати взаимоотношения и след опита за създаване на нов общински клуб на града. Симонович даде интервю за предаването „Зона спорт”, в което разказва своята гледна точка по новия казус около техните кавги, този път в общината в Сливен.
 
Каква е причината пак да те виждаме в София? Каза, че пътуваш за Сливен, но не стигна дотам.
Отидох с най-добри намерения в Сливен, но постоянно някъде изниква Данчо Лечков. Вчера имаше общинска сесия в Сливен, на която ме покани кмета като бъдещ спортен или изпълнителен директор на новия клуб, който е изцяло общински. Всичко се превърна в един голям цирк. Цирк предизвикан от Данчо Лечков на сесията. Мисля, че той мина всички граници и е време и аз да си кажа мнението за него.
 
2007 година, когато аз отидох в Сливен, аз и Данчо се разбрахме да направим отбор. Отидох за една почти символична заплата от 2000 лева и в началото се разбрахме, че от всеки продаде футболист, ще взимам 10 процента. За една година с почти изцяло сливенски отбор от млади момчета влязохме в „А” група. Със същия този отбор два кръга преди края на полусезона бяхме втори или трети, когато стана скандала и аз си тръгнах за първи път. Основната причина за това е, че Данчо не иска на никого нищо да дава и с никого нищо да дели.
 
А имаше ли футболисти, които бяха продадени и от които чакаше тези 10 процента?
Веднага след това се продадоха четирима футболисти на ЦСКА. Митко Борисов ми каза, че му е превел за тях 2,1 милиона лева. Това са Иван Стоянов, Коста Янев, Здравко Чавдаров и Костадин Стоянов. Шест месеца или една година по-късно продаде и Димо Бакалов на Лудогорец.
 
Парите от ЦСКА обаче ги чака доста време.
 
Да, ама ги взе, а аз никога не взех 10-те процента.
 
Затова ли сега му скачаш на Лечков?
Не, не. Затова, че от това, което говореше, излизаше, че аз живея царски в Сливен. Аз сега като се връщам, отново се върнах с най-добри намерения и опитах отново да направя някаква връзка. Помолих и депутата Деян Дечев да отиде заедно с бившия министър Асен Гагаузов, който е авторитет, да опитат да говорят с него да се опитат да направят нещо. Или да се обедини отбора, или този новият общински отбор да ползва неговата база. Нищо не можахме да направим. И вчера даже блокира сесията.
 
С какъв аргумент я блокира?
Появи се заради това, че преди два месеца с господин кмета се разбрахме аз да си направя една студия за новия отбор и през това време аз живеех в Сливен и общината съвсем легално ми преведе 10 хиляди лева. И вчера Данчо използва този случай да каже, че от тия 10 хиляди лева, аз съм давал 5 хиляди на кмета и аз и кмета си правим някакви далавери. Този, който е ограбил цяла община, останали са само вратите и прозорците от общината, говори за тия пари. През това време, аз с най-добри намерения опитвам да бъда връзка между него, новия кмет, между хората. През това време от тия не 10 хиляди, 9 хиляди лева получих, от тия пари аз похарчих 3-4 хиляди в неговия хотел, където спях.
 
А всъщност защо е това, той не иска да се случи вашият проект ли?
 
На този общински футболен клуб на Лечков, докато той бе кмет, общината преведе над 800 хиляди лева. На частен клуб. През 2009-а преведе 900 хиляди лева. А сега с господин кмета говорим за сума около 200 хиляди лева за начало и за да може отборът да съществува.
 
Какво става сега с клуба на Лечков, съществува ли?
Неговият клуб...през 2008-а аз напуснах, когато бяхме втори или трети, а след това през пролетта завърши 13-и имаше 8 или 9 поредни загуби. Следващата година бе последен или предпоследен след 10-ия кръг, аз се върнах и спасих отбор, въпреки него. Той искаше отборът да отпадне. Този отбор, който в момента е във „В” група има някъде около милион и половина задължения. И докато е в аматьорските групи, никой не може да търси парите. Ако иска този отбор да се върне в професионалния футбол, трябва да се върнат тия пари. Нарочно така направи този отбор от „А” през „Б”, отиде във „В” група.
 

Единственото хубаво при Данчо е футболната кариера и този гол, който ще остане за историята. Всичко друго е в катастрофално – и като политик, и като бизнесмен, това не е тайна. Той още живее в някаква илюзия, че на следващите местни избори ще стане кмет. А ако в момента в неговия хотел се направят избор за кмет на хотела, то той няма да спечели. 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки