Столичани, министри и депутати спортуваха заедно (видео)

Днес на спортните терени и площадки в Борисовата градина в столицата, се проведе уникален спортен празник, част от Националната кампания „Аз обичам спорта”,

Столичани, министри и депутати спортуваха заедно (видео)

Днес на спортните терени и площадки в Борисовата градина в столицата, се проведе уникален спортен празник, част от Националната кампания „Аз обичам спорта”, организирана от МФВС и БСТ, предаде репортер на Novsport.com.

 
Участници от различни възрасти и поколения, сред които и участници с инвалидни колички, мериха сили в благородна надпревара в спортовете: волейбол, стрийтбаскет, стрелба с лък, тенис, тенис на маса, петанк.

Гвоздеят на празника бе футболният турнир. Четири вундертима се бореха за специална купа и медали. Това бяха отборите на Народното събрание, Министерски съвет, Столична община и Сборен отбор на журналисти. Турнирът бе съдийстван от международните рефери Веселин Мишев и Николай Йорданов.

Черешката на тортата бе единият полуфинал между Парламента и Правителството. Депутатите отнесоха министрите с 5:3. Сред звездната селекция на Министерския съвет личаха имената на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и социалния министър Тотьо Младенов. Парламентарният тим бе воден от безспорния си лидер Мартин Димитров. Двамата икономически експерти Дянков и Димитров вкараха първите голове за своите тимове. По-късно отборът на Народното събрание не даде шанс на Министерския съвет и Мартин Димитров изведе своя отбор. В крайна сметка се стигна и до крайното 5:3.



Преди този мач Столична община победи журналистите с 4:2, а в Мача за 3-ото място журналистите победиха Правителството с 3:1. Във финалния двубой след равностойно първо полувреме, завършило 0:0, Столична община разгроми Парламента през втората част, като в основата на успеха бе общинският съветник и директор на БСТ – Иво Тонев, отбелязал хеттрик за крайното 4:0.

Всички футболисти получиха възпоменателни медали, връчени от министъра на спорта Свилен Нейков, който поднесе и специална купа на отбора победител. При връчването на купата, Симеон Дянков заяви в типичния си стил, че Столична община трябва да плати ДДС за Купата. 

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки