Станков: Опитът и рутината си казаха думата

Старши треньорът на Локо (Пд) поиска пловдивското дерби да бъде празник за футбола, а не мач, след който следват наказания

Станков: Опитът и рутината си казаха думата
Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков отдаде победата с 3:0 над Добруджа в първи 1/4-финал за Купата на България на опита и рутината на своите футболисти. Станков допълни, че докато не е минал и реваншът на 20 март "смърфовете" не могат да бъдат сигурни за класирането си на полуфинала.  

Изиграхме дисциплиниран мач. Знаехме, че идваме на негостоприемен стадион. Отборът на Добруджа е млад с талантливи футболисти и треньор, който е израснал пред очите ми. Постигнахме това, за което сме дошли - добър резултат и можем да сме по-спокойни за реванша", каза Станков след мача пред Нюз7.

"В турнирните двубои трябва да използваш колебанията на противника. Не допуснахме гол, а Добруджа имаше своите възможности. Опитът и рутината си казаха думата."

"Започнахме колебливо сезона, но се надявам да се стабилизираме и психологически, и игрово. Предстоят ни тежки мачове, важно е да продължим и за Купата. Докато не е минал втория мач не мога да кажа, че сме се класирали."

След като стана ясно, че дербито между Ботев и Локомотив ще се играе на "Васил Левски" заради наказание, наложено на "канарчетата", Станков каза: "Принципно сме длъжни да се съобразим с това решение, въпреки че за нас не е изгодно да играем в София. Това е дербито на Пловдив. Това трябва да бъде е един празник за футбола, а не битка, след която да има наказания и лишаване от домакинство."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки