Президентът на Спортист пред Novsport.com: Ще атакуваме отново "А" група

"Спортист е един от малкото отбори, които не дължат никакви пари", заяви президентът на клуба.

Президентът на Спортист пред Novsport.com: Ще атакуваме отново "А" група

Президентът на Спортист (Своге) Христо Димитров даде подробно интервю за Novsport.com, след като неговият тим изпадна от „А” група. Босът на „шоколадите”обясни, че не е голяма трагедия фактът, че тимът му е изпаднал в „Б” група.  Шефът на тима каза също, че няма да карат насила никой да остава в отбора, както и че ще разчитат само на момчета, които искат да се раздават за отбора.

- Как стоят нещата в отбора, след като отпаднахте, наред ли е всичко?
- Всичко е наред при нас. Съжаляваме много, че изпаднахме в „Б” група. Допуснахме някои грешки, но това е животът. Сега ще градим нов отбор с презумпцията, колкото може по-бързо да се завърнем отново в елита.

- Това означава ли, че ще вземете нови и грачи, с кои ще се разделите?

- Нямам точно в предвид, че ще градим нов отбор, а ще се опитаме да направим тим, който да се представя добре в „А” група и отново да завоюва челните места, които дават право на участие в елитната ни група. На футболистите ще бъдат предложени нови условия, а пък който иска да остава. Ще се опитаме да запазим основното ядро на тима. Трябва да внедрим и няколко млади момчета, които са от нашата школа. Дадохме шанс на няколко момчета да дебютират в „А” група. Това имам в предвид, че ще градим нов отбор, защото не всички ще останат.

- От финансова гледна точка отборът стабилен ли е?

- До този момент се справяхме с тежкото положение, в което се намира целият футбол в България. Всичко, което е обещавано на футболистите им е давано. Създаде се една суматоха, която според мене бе нарочно направена, с цел разделяне на колектива, но сега всичко отмина. Трябва да преценим какъв ще е бюджетът за новото първенство и на база на това ще предложим нови условия на играчите. И тези, които останат могат да бъдат сигурни, че ще получават всичко, което трябва. Ние в момента сме един от малкото отбори, които не дължим нищо.

- Голяма ли е разликата в издръжката на един отбор, когато е в „А” група и когато е в „Б” група?
Условията са различни, нормално е в „А” група да е по-скъпо, но поне играчите получаваха възнагражденията си навреме. Не можем да се сравняваме с големите отбори, които са пъти над нашия бюджет, но пак казвам, че обещаното е давано винаги на време. Естествено, че разликата е голяма, но ние успяхме да изиграе този сезон с минимални средства.

- Според вас единственият чужденец в отбора Виктор Дениран ще се съгласи ли при новите условия?
- Ами той има договор за още три години при нас, но според мен той не е играч за „Б” група. Ако си намери отбор в България или в чужбина, имам в предвид по-класен тим с по-големи финансови възможности, ще го пуснем да отиде.

- Стана традиция един отбор, който изпада от „А” група да изпада в долната част на класирането и на „Б” през следващия сезон. Очаквате ли да се случи такова нещо и със Спортист?
- Аз най-много се притеснявам от това. И когато един отбор върви във възходяща позиция и стигне върха, той започва да пада, а ако положението не се овладее навреме, става едно стремглаво пропадане, което е много неприятно. Заради това ще се стремим с всички средства и усилия да не допуснем такова нещо и да създадем отбор, който да е в челото на таблицата.

- Какъв е шансът да се върнете в „А” група от следващия сезон?
- Трудно е да се предвиди. Когато влязохме миналата година, никои от нас не очакваше, но просто ни се отвориха вратите и си използвахме шанса. Сега не мога да прогнозирам, но ще бъде много трудно да се върнем веднага в „А” група.

- Каква точно е поставената цел пред Спортист за следващия сезон?
- Отборът ще играе за това да бъде в челото на „Б” група. Трябва да направим един постоянен отбор, на който можем да разчитаме и евентуално да атакуваме челните места. Ако не догодина, ще се опитаме да го направим по-догодина. Ако успеем – „добре”, ако не успеем, все пак футбол се играе и в „Б” група. В това наше малко градче не можем да правим трагедии от факта, че сме изпаднали от „А” група. Не сме сериозен фактор в нашия футбол и смятам, че направихме един подвиг. Ще си извадим поуки от всички допуснати грешки и всички неща, които са се случили. Сега ще направим цялостен анализ на всичко и ще се опитаме да не допускаме същите грешки. Продължаваме.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки