Киево с интерес към новата деветка на националния отбор

193-сантиметровият нападател е едно от откритията в Серие Б през този сезон с 10 гола и 2 асистенции

Киево с интерес към новата деветка на националния отбор
Италианският първодивизионен футболен клуб Киево има интерес към българския национал Андрей Гълъбинов, съобщават местните медии.
 
25-годишният Гълъбинов е собственост на друг тим от елита Ливорно, но през настоящата кампания играе като преотстъпен във втородивизионния Авелино. 193-сантиметровият нападател е едно от откритията в Серие Б през този сезон с 10 гола и 2 асистенции.
 
Със силните си изяви той заслужи и повиквателна за националния отбор на България, за който дебютира на 5 март при победата с 2:1 в контролата срещу Беларус в София. Киево е с второто най-слабо нападение в серие А с 23 отбелязани гола в 29 мача и се бори за оцеляване.
 
Преди време отново се появи новина за интерес на Киево към национала, но тогава се споменаваше и Торино сред кандидатите.
 
Междувременно в момента Гълъбинов е настинал и пропусна равенството 1:1 на Авелино при гостуването на Карпи в мач от 31-ия кръг на италианската втора дивизия.
 
Според информации, Гълъбинов е оставен извън групата за двубоя от треньора Масимо Растели заради опасения, че нападателят може да даде положителна допинг-проба, ако бъде тестван след мача. Причината е, че при първите признаци на настинка през изминалия уикенд Гълъбинов, без знанието на лекарския щаб на отбора, е употребявал закупен от аптека спрей за нос, който съдържа забранено вещество.
 

Лекарите на тима случайно разбрали за спрея и веднага алармирали спортно-техническото ръководство, което взело решение да не рискува с включването на българина в разширения състав за срещата с Карпи. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки