Черноморец постави ултиматум към Левски: Платете за Пламен Димов или няма лиценз за Европа

Говорихме с Тонев и Баждеков, които ни препращат към Батков, а той не прави нищо, заяви Пламен Киряков

Черноморец постави ултиматум към Левски: Платете за Пламен Димов или няма лиценз за Европа
Черноморец сезира лицензионната комисия към БФС за не­изплатен дълг на Левски. Бур­газлии се жалваха, че сините вече една година не се издължа­ват по трансфера на Пламен Димов. Той бе привлечен на „Герена" в началото на 2013 годи­на по настояване на тогаваш­ния треньор Илиан Илиев. Су­мата, която Левски трябваше да плати за правата му, е око­ло 300 хиляди лева. От тях столичният клуб все още дължи 130 хиляди лева. И ако искат сините да играят през лятото в Европа, ще трябва да погасят сумата или да я разсрочат.

"Подали сме жалба до Лицензионната комисия. Чакаме Левски да плати или да бъ­де задължен да плати от органите", заяви пред „Тема Спорт" прокуристът на бургазлии Пламен Киряков.

"Искаме си парите от близо година. Говорихме на няколко пъти с хора от ръко­водството на Левски. Първо с Иво Тонев, след това с Конс­тантин Баждеков. Всеки от тях вдигаше рамене и ни преп­ращаше към Тодор Батков. А той явно се ослушва и иска да си спести тези пари. Вероят­но от Левски са се отказали от евролиценз, тоест отписа­ли са евротурнирите. В про­тивен случай те трябва да ни се издължат до 31 март тази година включително или да постигнат споразумение за разсрочване на дълга. Този срок изтича утре (б.а. - днес). Ако пак се опитат да направят нещо нередно - ще отнесем въп­роса и до Лицензионната коми­сия на УЕфА. Казвам, че явно не искат да участват в евротур­нирите, защото трябва да ни платят, за да вземат лиценз. Иначе имат Време за този за А група - срокът за него изтича през месец юни", отбеляза Ки­ряков.

"За жалост винаги има проблем при трансфер на наш играч в български клуб. С Левски бе така и при сделките за Ге­орги Сърмов и Орлин Старокин", допълни Киряков.

Пламен Димов така и не успя да се наложи като титуляр на "Герена". През миналото първенство 23-годишният футболист, който може да иг­рае като защитник и дефанзивен халф, записа само един мач. През този сезон той е взел до момента участие в 14 двубоя в А група, в които отбеляза един гол - при 6:0 над Нефтохи­мик. Има и 3 срещи за Купата на България.

Днес Левски ще трябва да се разплати с нападателя Жоао Силва, както и с Истр. Сините дължат на френския клуб транш от 70 хиляди евро по трансфера на Кевин Бру. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки