Манчестър Юнайтед спря баварската машина на "Олд Трафорд" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Видич и Швайнщайгер вкараха за 1:1, Швайни бе изгонен в края, интригата остана за реванша след седмица

Манчестър Юнайтед спря баварската машина на "Олд Трафорд" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Юнайтед доказа, че никога не бива да бъде отписван и заслужено направи 1:1 с европейския шампион Байерн (Мюнхен) на "Олд Трафорд" в първи четвъртфинал в Шампионска лига. След нулева първа част Неманя Видич изведе Юнайтед напред с глава, но Марио Манджукич се появи на терена малко след гола и бързо асистира на Бастиан Швайнщайгер за изравнителния гол. В края Швайнщайгер беше изгонен с втори жълт картон и заедно с Хави Мартинес ще пропусне реванша на 9 април (сряда) в Германия.

Двубоят беше повторение на знаменития финал в турнира през 1999 година, когато Юнайтед обърна мача след две статични положения в продължението. Пеп Гуардиола пък се изправи срещу отбора, който победи на финалите през 2009 и 2011 година като наставник на Барселона.

Мойс заложи на дефанзивна схема в началото на мача и Гигс партнираше на Карик в центъра, а Фелайни допълнително уплътняваше средата на терена, докато Рууни и Уелбек си сменяха местата напред. Гуардиола избра да играе без типичен централен нападател и Томас Мюлер беше в ролята на фалшива деветка.

Липсата на Манджукич обаче притъпи атаките на европейския шампион и въпреки че Байерн имаше над 78% владение на топката за първите 45 минути, по-опасните положения бяха пред Нойер при малкото атаки на „червените дяволи”.

Манчестър Юнайтед вкара гол още в 3-ата минута, но той беше спорно отменен. Валенсия се включи отдясно и намери Уелбек, който се освободи от Мартинес  и от воле се разписа, но съдията Карлос Веласко видя фаул за високо вдигнат крак на английския национал и не зачете гола.

Байерн отговори с любимото изпълнение на Робен – пробив на десния фланг, чукване на топката към центъра и удар, но кълбото мина на около половин метър в аут. Мюлер полсе не успя да засече добре пас на Робен от аутлинията.

Нескончаемите пасове на баварците срещаха стената от защитници в червено и едва в 31-ата минута Де Хеа направи първото си спасяване. Робен отново завъртя с фалц към далечния ъгъл, но испанският страж се разтегна и изби.

Филип Лам блокира изстрел на Рууни пред другата врата, а Видич изпревари Мюлер при остро центриране на първа греда.

5 минути преди почивката Дани Уелбек много наивно пропиля най-доброто положение през първата част, останал очи в очи с Нойер. Уелбек тръгна на скорост в коридор и използва грешка на Жером Боатенг, за да излезе сам срещу Мануел Нойер, но когато трябваше да разстреля вратаря реши да копва технично и Нойер с лекота спаси.

На полувремето Дейвид Мойс извади ветерана Райън Гигс и включи по-офанзивния Шинджи Кагава. Гуардиола не направи промени.

Швайнщайгер стреля силно, но над целта от малък ъгъл, а Рио Фърдинанд с тяло спря удар на Робен.

Звездният миг на Манчестър Юнайтед дойде в 58-ата минута, когато Уейн Рууни центрира от корнер и въпреки че беше с гръб към вратата, Неманя Видич майсторски насочи с глава в далечния долен десен ъгъл за 1:0 и „Олд Трафорд” изригна.

Голът буквално принуди Гуардиола да извади неефективния Мюлер и да пусне Марио Манджукич в 63-ата минута. Хърватският нападател моментално внесе острота в атаките на германския колос и беше с основна заслуга за изравнителния гол в 66-ата минута.

Манджукич овладя на левия тъч, задържа добре и продължи атаката, Рибери разтегли атаката вдясно, където Робен изчака включването на Рафиня, бразилецът центрира меко на втора греда, където Манджукич вече беше заел място, за да свали елегантно с глава и Швайнщайгер засече с крак под гредата и завърши с гол тази перфектна атака – 1:1.

Робен изпревари Бютнер на фланга, но ударът му мина встрани от далечната греда. Ашли Йънг замени Бютнер, а в състава на гостите Гьотце се появи на мястото на почти незабеелжимия Тони Кроос.

12 минути преди края Гьотце отлично укроти пас на Алаба в наказателното поле и леко заложи топката за Робен, но шутът на холандеца мина на сантиметри до дясната греда. Байерн изпусна още един шанс, когато Рибери с едно докосване центрира за Манджукич, но нападателят не очакваше топката.

В последната 90-а минута напрежението взе връх. Първо опит за центриране на Робен срещна ръката на Видич, но бранителят беше прибрал ръката си до тялото и беше много близо до топката. След рикошета в ръката на сърбина, топката попадна в Рууни, Швайнщайгер му влезе на шпагат опасно и получи втори жълт картон, който го прати по-рано под душовете.

Така цялата интрига остана за реванша след седмица на „Алианц Арена”, когато Манчестър Юнайтед ще опита да направи още един голям мач и да детронира Байерн.

Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен 1:1
1:0 58' Видич
1:1 66' Швайнщайгер
Червен картон: Швайнщайгер '90 (Байерн Мюнхен)


Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки