Барселона не успя да пречупи Атлетико на "Ноу Камп" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата тима завършиха наравно за четвърти пореден път

Барселона не успя да пречупи Атлетико на "Ноу Камп" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първият сблъсък между отборите на Барселона и Атлетико (Мадрид) в ¼-финалната фаза на Шампионска лига завърши при резултат 1:1. Резултатът бе открит през второто полувреме от тима на Атлетико след гол на Диего в 56-та минута. Равенството за домакините донесе Неймар в 71-та минута.

Тактическата битка между треньорите на двата тима Диего Симеоне на Атлетико и Херардо Мартино на Барселона все още не е излъчила победител, след като при трите предходни срещи двата тима завършвиха при равен резултат. Сблъсъкът между първенците в Примера, Атлетико е на върха, следван от каталунците, които изостават с една точка, обещаваше много емоции.

Мачът започна динамично с леко преимущество за Атлетико. В 5-та минута дойде и първото по-сериозно положение в мача, Пинто изчисти неточно топката, която бе пусната веднага към Давид Вия, но нападателят на „дюшекчиите” изпрати топката встрани от лявата греда на Пинто.

В 12-та минута Жерар Пике бе заменен принудително, след като получи контузия при сблъсък след единоборство с  Диего Коща.





В следващите минути Барселона пое инициативата в мача и се наложи гостите да се приберат в собствената си половина. Безкомпромисната игра на „дюшекчиите” в защита накъса атаките на домакините. Твърдата, на моменти груба игра, донесе на гостите три жълти картона през първото полувреме.

Първият точен изстрел към вратата на Атлетико  бе отправен от Лионел Меси в 23-та минута, но ударът с глава на аржентинеца не затрудни белгийския страж на „дюшекчиите” Тибо Куртоа. В 26-та минута топката попадна в Меси, който успя да намери пролука в защитата и изведе Андреас Иниеста на голова позиция, но ударът му бе отразен от самоотвержения шпагат на Диего Гудин.





В 30-та минута на двубоя звездата на Атлетико Мадрид Диего Коща напусна терена, след като получи болки в крака, и така направи задачата на гостите още по-трудна.





До края на първото полувреме действията на терена се развиваха основно в половината на Атлетико като опасен удар на Неймар мина малко над горната греда на Тибо Куртоа в 45-та минута, а в една от редките атаки на Атлетико във втората минута на продължението Давид Вия отправи опасен изстрел, който бе отразен от стража на Барса Пинто. При нулево равенство завърши първата част на двубоя.

Второто полувреме започна с импулс в играта на Атлетико и малко по-агресивна игра от страна на гостите. В 56-та минута влезлият на мястото на Диего Коща Диего Ривас напредна по десния фланг и нанесе фантастичен удар в левия ъгъл на вратата на Пинто, който успя само да докосне топката, но не и да я избие, 1:0 за Атлетико Мадрид.





Барселона се хвърли в атака след полученото попадение и сценарият от първото полувреме, в което гостите се прибраха в собствената половина, се повтори. В 63-та минута Серхио Бускетс нанесе далечен изстрел, но Тибо Куртоа с невероятен плонж изби топката. Натискът на домакините даде своя резултат и в 71-та минута след прецизен пас от страна на Андреас Иниеста Неймар напредна отляво и с техничен удар отбеляза, 1:1.





Три минути по-късно белгийският страж на гостите се наложи да показва своята класа след опасен удар на Иниеста. В 85-та минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Ударът бе изпълнен от Меси, но за пореден път вратарят на Атлетико Тибо Куртоа направи решаваща намеса и спаси вратата си от второ попадение.

Мачът завърши при резултат 1:1, като за четвърти пореден път през този сезон двата тима не успяха да излъчат победител.



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки