ПСЖ развенча Челси с 3:1, Пасторе се подигра със защитата на Моуриньо (ВИДЕО+СНИМКИ)

ПСЖ взе ценен аванс от два гола преди реванша в 1/4-финалите на Шампионска лига, но Ибра и Верати се контузиха

ПСЖ развенча Челси с 3:1, Пасторе се подигра със защитата на Моуриньо (ВИДЕО+СНИМКИ)
Пари Сен Жермен победи Челси с 3:1 в Париж в първата среща от четвъртфиналите на Шампионска лига. Лавеци изведе ПСЖ напред в самото начало след грешка на Джон Тери, а Еден Азар изравни от дузпа след невнимателен шпагат на другия капитан Тиаго Силва в краката на Оскар. След почивката обаче Давид Луис си вкара автогол при центриране на Лавеци от пряк свободен удар,а в добавеното време Хавиер Пасторе се подигра с отбраната на англичаните, размина трима и шокира Жозе Моуриньо с трети гол.

Така ПСЖ взе солиден аванс от два гола преди реванша на „Стамфорд Бридж” след само 6 дни на 8 април (вторник), но даде свидни жертви, защото Златан Ибрахимович и Марко Верати се контузиха и бяха заменени през второто полувреме. Още не е ясно колко са тежки травмите на двамата.

Жозе Моуриньо избра да започне без чист централен нападател и Андре Шюрле действаше на върха на атаката, подпомаган от Азар, Оскар и Вилиян. Заедно с присъствието на Давид Луис и Рамиреш в центъра, целта бе ясна – контрол в средата на терена. Лоран Блан още преди мача обеща да не изневерява на любимото си 4-3-3 и заложи на Ибрахимович, Кавани и Лавеци в атака, а триото Верати, Мота, Матюиди действаше в центъра.

Парижани нямаха загуба у дома в евротурнирите в 28 поредни мача и за последно бяха надиграни от Апоел Тел Авив през сезон 2006/07, когато израелците биха с 4:2. Отборът на Блан беше и в серия от 9 поредни победи във всички надпревари.

Началото беше перфектно за Пари Сен Жермен и домакините поведоха още в 4-ата минута с първата си опасна атака. Джон Тери изби много лошо с глава центриране на Матюиди отляво, Езекиел Лавеци пое на гърди и от ждроб много красиво се разписа с помощта на напречната греда за 1:0 и „Парк де Пренс” ликуваше.

Голът обаче не смути състава на Жозе Моуриньо и след гола постепенно Челси изцяло започна да контролира двубоя. Рамиреш и Алекс получиха бързи жълти картони след остри влизания.

Английският тим внимателно пробваше защитата на домакините, но липсваше завършващ удар. При една от контрите на ПСЖ Ибрахимович пусна хубаво по земя за Лавеци, който надбяга Иванович, но ударът му към близкия ъгъл спря от външната страна на мрежата.

В 26-ата минуа Оскар получи топката в наказателното поле и капитанът на ПСЖ Тиаго Силва направи много необмислен шпагат в краката му, спъна своя сънародник и сръбския главен рефер Милорад Мажич нямаше друг избор освен да посочи бялата точка. Еден Азар беше мощно освиркан, но хладнокръвно прати ниско в левия ъгъл за 1:1.



Лавеци накара Чех да спасява, но Челси нямаше късмет да поведе в 40-ата минута след страхотна атака. Вилиян технично копна топката за Еден Азар, който с воле от въздуха с левия крак нацели по диагонала дясната греда.

Преди почивката Единсон Кавани поиска дузпа за избутване с ръка на Гари Кейхил около дузпата, но уругваецът падна прекалено лесно и не последва сигнал.

В началото на втората част Рамиреш рискуваше втори жълт картон при задържане за фланелката срещу Верати, но реферът пожали бразилския халф.

Матюиди намери с отлично центриране Лавеци и един от най-ниските на терена бе много близо до гол с глава, ала ударът му кацна върху мрежата над напречната греда.

Жозе Моуриньо реши да освежи атаката и включи Фернандо Торес на мястото на Шюрле, който повече помагаше на халфовете, отколкото да води атаката.

Но само две минути след смяната Челси допусна гол след статично положение. Давид Луис направи фаул почти на тъча, Лавеци центрира остро, Петър Чех се зачуди дали да излиза да боксира, направи крачка напред, после се върна, никой от домакините не игра с топката, но тя се удари в крака на Давид Луис и влетя в мрежата – автогол и 2:1 за ПСЖ.

След гола обаче дойдоха лоши новини за ПСЖ. Златан Ибрахимович получи разтежение и беше заменен от Лукас Моура, а 8 минути по-късно и марко Верати се контузи, а Йоан Кабай влезе на негово място. Междувременно Специалния пусна опитния Франк Лампард вместо Оскар.

Техниката на скорост на Моура си каза думата, когато той размина няколко съперници и намери отлично Кавани в наказателното поле, но Гари Кейхил спря опитите за финтове на нападателя.

Единсон Кавани получи златен шанс да се разпише 6 минути преди края, когато добре се нагласи, но фалцовият му удар мина покрай дясната греда на Чех, който само изгледа топката.

В последните минути Давид Луис и Кавани се сдърпаха точно пред треньорските скамейки и Лоран Блан раздели двамата пред безучастния поглед на Жозе Моуриньо. Съдията даде жълти картони и на двамата играчи.

Вече се виждаше краят на мача, когато в добавеното време Хавиер Пасторе буквално се подигра със защитата на Челси, размина като пътни знаци Аспиликуета и Лампард преди от много малък ъгъл да матира Чех по земя до близката греда - 3:1 и голям кеф за публиката на "Парк де Пренс".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки