Черноморец обърна Славия в битката си за оцеляване (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Акулите” на Херо спечелиха важни точки с човек повече на почти празния “Лазур”

Черноморец обърна Славия в битката си за оцеляване (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черноморец постигна много важна победа в битката си за оцеляване. “Акулите” на Димитър Димитров-Херо обърнаха Славия от 0:1 и спечелиха с 2:1 в двубоя от 31-ия кръг на А група.


Голът за столичани бе дело на Янко Сандански през първото полувреме. През второто полувреме обаче Черноморец игра много по-добре и създаде много повече ситуции. Към това трябва да се прибави и изгонването на Панов, което допълнително предопредели развоя на срещата. Фонсека и Ангелов изковаха победата за домакините.


Така, Черноморец се доближи на 3 точки от Славия и все още има теоретичен шанс да остане в елита.


Двубоят на почти празния стадион “Лазур” започна добре за домакините, като първата опасност пред вратата на Георги Петков се случи в 8-ата минута. Тогава Манзоро навлезе опасно и шутира, но на пътя на топката застана бранител в бяло и изчисти в ъглов удар. Пред гостите от София също се откриха няколко добри положения, но бяха пропилени с лека ръка.



Като цяло двата отбора не предложиха особено качествен футбол. Преобладаваха здравите единоборства, грубите нарушения - главният съдия Николай Йорданов имаше много работа и показа 4 жълти картона,  и лесно допусканите грешки при овладяването на топката.


Постепенно “белите” леко вдигнаха оборотите, започнаха да пресират съперника си в средата на терена и “акулите” трудно успяваха да изнасят топката. В 27-ата минута се Янко Сандански тръгна с топката в наказателното поле и бе препънат точно на неговата граница. Много удобна позиция за пряк обстрел. Зад топката застана именно Сандански, той шутира силно, топката мина през стената, отклонявайки се в гърба на негов съотборник, така залъга Младенович и единственото, което успя да направи той е да извади топката от мрежата си.


Футболистите на Радуканов продължиха да стоят добре на терена, като можеха да направят преднината си по-солидна, но сериозни пропуски на Василев и Иванов лишиха “белите” от спокойствие през второто полувреме.



Черноморец започна много активно втората част, но защитниците и вратаря Петков имаха основната заслуга резултатът да не бъде изравнен рано. Цветомир Панов обаче направи две глупави постъпки в рамките на малко повече от минута и съдията го изгони с два жълти картони. С така стеклите се обстоятелства “акулите” започнаха да атакуват още по-напористо и пропуските пред Петков заваляха един след друг.


Логичното се случи в 68-ата минута, когато Фонсека елиминира двама бранители  и с тежък удар от близко разстояние остави безпомощен Жоро Петков.  



Славия се прибра в защита с идеята да запази точката, което се оказа грешката в тактиката на “белите”. Домакините продължиха да доминират и по никакъв начин да не позволяват на противника да излиза от половината си. Така в 80-ата минута влезлият като резерва Ангелов се разписа за 2:1 с красив гол, преодолявайки защитник на Славия и вратаря. Той копна елегантно топката и я прати в мрежата на столичани.


До края на срещата до нищо опасно не се стигна и пред двете врати. Гостите от София не направиха така, че да върнат гол и да се поздравят с точката, а се опитваха да не получат повече голове. Черноморец продължи с активната игра и пропуските, но накрая заслужено се поздрави с победата.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки