Манчестър Сити убедително победи Саутхемптън и стана временно втори (ВИДЕО)

Сериозни съмнения за засада останаха при гола на Самир Насри в края на първото полувреме

Манчестър Сити убедително победи Саутхемптън и стана временно втори (ВИДЕО)

Манчестър Сити постигна много важна победа в похода си към титлата във Висшата лига. “Гражданите” се наложиха с убедителното 4:1 над Саутхемптън като домакини и по този начин станаха временно втори само на точка зад първенеца Ливърпул. Загубата за “светците” бе двойно неприятна, тъй като голмайсторът на отбора - националът Джей Родригес - получи тежка контузия в коляното и бе изнесен на носилка. Така участието му на световното в Бразилия през лятото е под сериозна въпросителна. 
 

Голмайстори за тима на Мануел Пелегрини станаха Яя Туре от дузпа, Самир Насри, Един Джеко и Стеван Йоветич. Голът за гостите бе дело на Рики Ламберт, който също се разписа от наказателен удар. При гола на Насри, с който докамиките си върнаха преднината в резултата, останаха сериозни съмнения за засада на Давид Силва, който получи топката и така намери френския национал сам срещу вратаря


След този двубой Сити е втори със 70 точки. Челси, който е  на точка назад днес приема Стоук, а утре Ливърпул гостува на Уест Хем.


Двубоят на стадион “Етихад” започна много добре за Сити. Домакините още в 3-ата минута получипа възможността да изпълнят дузпа, като до ситуацията се стигна след като Хосе Фонте препъна Джеко в наказателното поле. Главният съдия Крис Фой веднага посочи бялата точка. Зад топката застана Яя Туре, който с плътен и техничен удар по земя не остави шансове на вратаря.



Футболистите на Саутхемптън обаче показаха, че нямат никакво намерение да се предадат лесно. Те изненосаха играта в половината на съперника, създадоха няколко опасни положения пред Джо Харт и логично се стигна до изравняване. В 37-ата минута Джак Корк бе съборен от Пабло Сабалета, зад топката застана Ламберт и се разписа за 1:1.



В края на първото полувреме се стигна и до най-спорната ситуация в срещата, която се оказа и решителна. Един Джеко изведе с пета Давид Силва зад защитата на гостите, но испанският национал беше като че ли в положение на засада. Въпреки това съдиите не реагираха и Силва пусна топката успоредно на вратата, за да вкара Насри за 2:1. Щабът на гостите бурно реагира срещу съдията. Минута след това Джеко се разписа с глава и в известна степен уби интригата в двубоя.



През второто полувреме диманичната игра продължи, като интересни положения имаше и пред двете врати. Рики Ламберт пропусна много изгодно положение, той остана непокрит в наказателното поле, но неговият шут мина много близо до дясната греда.


Влезлият като резерва Йоветич сложи точка на спора с четвърти гол във вратата на Казанига. В 77-ата минута на мача черногорски национал отбеляза след нова неумела намеса на стража, който не успя да се справи с поредното центриране пред вратата си и позволи на Йоветич да вкара на празна врата. До края Туре Яя тресна гредата за домакините, а положения пропуснаха Насри и Хесус Навас.  

 

Германия откри специален полицейски център за Евро 2024

Той ще служи за контрол върху ситуацията в сферата на безопасността по време на турнира

Илия Груев отново впечатлява за Лийдс

Българският халф с отлични показатели от мача с Мидълзбро

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

Мюлер: Целта на Германия е европейската титла

„Знам, че в крайна сметка резултатът винаги е важен“

Арсенал пренаписа историята на дербито с Челси (ВИДЕО)

„Топчиите“ дръпнаха на върха с рекордна победа – 5:0

Луис Енрике мечтае за квадрупъл с ПСЖ

Вижте какво заяви треньорът на парижани

Клоп поиска хладни глави и свежи крака срещу Евертън

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки