Мата: Манчестър Юнайтед е готов за Мюнхен

Хуан Мата счита, че успехът с 4:0 на стадиона на Нюкасъл е перфектната подготовка за гостуването на еврошампиона

Мата: Манчестър Юнайтед е готов за Мюнхен
Хуан Мата изрази увереност, че успехът на Манчестър Юнайтед с 4:0 над Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк” е бил перфектната подготовка за гостуването на Байерн (Мюнхен) в реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига след няколко дни. Юнайтед гостува на „Алианц Арена” в сряда вечер след 1:1 на „Олд Трафорд” в средата на тази седмица.

„Беше много добър ден за нас, защото спечелихме с 4:0 на стадиона на Нюкасъл. Щастлив ден за нас. Страхотно представяне, вкарахме 4 гола и сега имаме повече увереност за следващата седмица в Германия”, сподели Мата след двубоя, в който наниза първите два гола и асистира за последния.

Бившият играч на Челси няма право да играе за Юнайтед този сезон в Шампионска лига, но смята, че „дяволите” могат да изиграят поредния голям мач за английския футбол на „Алианц Арена”, където той спечели Шампионска лига с Челси през 2012 година.

„Яд ме е, че не мога да играя, но аз дойдох в Юнайтед, знаейки, че няма да мога да играя в Шампионска лига този сезон. Ще подкрепям отбора от у дома и ще бъде тежко, защото Байерн Мюнхен е един от най-добрите отбори в света, но можем да се справим. Имам страхотни спомени от този стадион. Спечелих Шампионска лига там и се надявам Манчестър Юнайтед да продължи в следващата фаза”.

Мата имаше трудно начало в Юнайтед, но сега вече има три гола на сметката си на „Олд Трафорд”.

„Много съм щастлив. Имах няколко много добри дни след първия ми гол миналия уикенд и се надявам да продължа така. Ще опитам до края на сезона да вкарам и асистирам за максимално много голове”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки