Евра смята, че Юнайтед е способен да отстрани Байерн (М)

Бранителят направи сравнение с Челси, който победи "баварците" на финала преди две години

Евра смята, че Юнайтед е способен да отстрани Байерн (М)
Защитникът на Манчестър Юнайтед Патрис Евра сравни сезона на Манчестър Юнайтед досега с този на Челси преди две години, когато "сините" от Лондон завоюваха титлата в Шампионската лига.

"Целият сезон ми напомня на този на Челси. Не казвам, че ще направим същото, но трябва да останем позитивни, така че защо не? В Европа играем с духа на Юнайтед. Не е обичайно да казвам, че един мач може да спаси сезона ни, но всичко е възможно, когато играеш за Юнайтед", сподели Евра.

За "Червените дяволи" предстои реванш с Байерн (Мюнхен) на "Алианц Арена", като първият 1/4-финал на "Олд Трафорд" завърши 1:1. Френският бранител се завръща в състава на Дейвид Мойс, след като пропусна първата среща поради наказание.

Когато Челси вдигна трофея в Шампионската лига победи точки "баварците", като финалът се игра точно в дома на Байерн насред Мюнхен. Още една аналогия е шестото място, което Юнайтед заема в подреждането на Висшата лига в момента, а Челси завърши шести в сезона, когато завоюва титлата в най-престижния европейски турнир.

Хуан Мата, който бе част от състава на лондончани, когато триумфираха в Европа, намира най-доброто си състояние и отбеляза два гола при победата на "червените дяволи" с 4:0 над Нюкасъл в последния кръг на Премиършип.

Шинджи Кагава и Аднан Янузай също блеснаха за тима на Дейвид Мойс при разгрома над "свраките", като Юнайтед показа, че може и да е на път на ново чудо по подобие на онова от 1999 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки