Шави: Случващото се извън отбора ни обединява

„Мачът с Атлетико Мадрид е финал, в който или продължаваш напред, или губиш”

Шави: Случващото се извън отбора ни обединява

Шави Ернандес критикува решението на ФИФА да накаже клуба, забранявайки му да прави трансфери в следващите два трансферни периода.

„Подобна санкция е пресилена и несправедлива и ние ще се опитаме с всички сили да я премахнем. Нашата школа е част от философията на клуба и ние винаги сме работили отлично с млади футболисти и сме се грижели за тях“, заяви халфът на Барса и испанския национален отбор.

„В отбора не се изолираме от това, което се случва, но се опитваме да останем спокойни. Случващото се извън отбора просто ни обединява още повече“, добави той и коментира предстоящия ¼-финален мач-реванш от ШЛ срещу Атлетико Мадрид в сряда.

„Това е финал. Мач, в който или продължаваш напред или губиш. Срещу Атлетико е много трудно да се създават положения. Ние обаче трябва да атакуваме и да се опитаме да спечелим. От огромно значение ще бъде да поведем и тогава ще можем да изчакаме тяхната реакция.

Необходимо е да владеем топката и да нападаме“, допълни Шави и защити съотборника си Серхио Бускетс, който бе обвинен, че умишлено е настъпил Пепе по главата по време на дербито с Реал (Мадрид).

„Ние нямаме никакви съмнения относно действието на Бускетс и съм убеден, че той не е действал умишлено. Реакциите към него са несправедливи и мисля, че снимките на ситуацията са категорични“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки