Гуардиола: Преди ние бяхме фаворита, сега нещата се обърнаха

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола очаква Манчестър Юнайтед да играе изключително дефанзивно и да разчита предимно на контраатаки

Гуардиола: Преди ние бяхме фаворита, сега нещата се обърнаха

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола очаква Манчестър Юнайтед да играе изключително дефанзивно и да разчита предимно на контраатаки в двубоя реванш от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига. Срещата ще се проведе на "Алианц Арена" в сряда. 

 

"Мисля, че Юнайтед ще продължи стратегията си от първия мач и ще се затвори дълбоко в половината, разчитайки на контри. Това е нещо, което те правят много-много добре. Никога не е лесно да играеш срещу английски отбор. Манчестър Юнайтед определено е голям клуб. Преди първия мач всеки говореше, че Байерн е безспорният фаворит, но сега нещата могат да се обърнат", коментира испанският специалист. 


"Въпреки всичко, аз съм оптимист, защото играем у дома. Това е много важен фактор. Напълно сме подготвени за срещата и футболистите ми са изцяло фокусирани върху нея. Те имат опит в големите мачове на европейската сцена и вече познават кои са силните и слабите страни на Юнайтед", каза още той. 


Гуардиола не изключи възможността победителят от тази двойка да се реши и след изпълнение на дузпи. Той подчерта, че в такива моменти психологията играе основна роля. 


"Когато говорим за дузпи, става въпрос по-малко за техника и много повече за смелост. Всичко е в главата на футболистите", добави той. 


Байерн Мюнхен ще посрещне Манчестър Юнайтед без ключови футболисти като Бастиан Швайнщайгер, Шави Мартинес и Тиаго Алкантара заради наказания и контузии. Гуардиола коментира този факт, като каза, че изборът му за предстоящия сблъсък определено е ограничен. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки