Борусия се наложи с 2:0 над Реал, но отпадна от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Един гол не достигна на немския тим да стигне до продължения

Борусия се наложи с 2:0 над Реал, но отпадна от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Борусия Дортмунд се наложи с 2:0 над тима на Реал Мадрид в четвъртфиналната фаза на Шампионска лига, но с общ резултат 2:3 напусна надпреварата. Анхел ди Мария пропусна дузпа в 17-ата минута на двубоя. Първото попадение в двубоя отбеляза Марко Ройс в 24-ата минута. Отново Ройс бе точен в 37-ата минута. Късметът и страхотните изяви на Икер Касияс попречиха на домакините да стигнат до трето попадение.

Пред тима на Борусия Дортмунд  стоеше тежката задача да върнат три попадения, които получиха при гостуването на „Сантяго Бернабеу”. Юрген Клоп тази вечер можеше да разчита на звездата на тима Роберт Левандовски. Голяма липса за Реал Мадрид бе отсъствието на Кристиано Роналдо, който бе в резервите на тима.

Изненадващо, с оглед на резултата от първата среща, през първите минути на двубоя по-активният отбор бе Реал Мадрид . Редките атаки на домакините бяха спирани с технически нарушения още в зародиш.



В 16-ата минута, при опит за центриране в наказателното поле,топката уцели ръката на Пишчек и реферът на двубоя Дамир Скомина отсъди дузпа. Ди Мария застана зад топката, но ударът му бе спасен от вратаря на домакините Вайденфелер, запазвайки надеждите на Борусия.



В 19-ата минута Левандовски се пребори за топка на левия фланг и подаде към Ройс. Ройс финтира защитник на гостите и извади топката към центъра на наказателното поле, където Мхитарян нанесе удар, но ударът му не уцели рамките на вратата.

Грешките на Реал в центъра на терена зачестиха и в 24-ата минута Пепе опита да върне с глава към Касияс, но всъщност направи пас към Марко Ройс, който финтира вратаря на гостите и откри резултата в  срещата, 1:0 за Борусия Дортмунд.



В 32-ата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Ройс центрира  и топката бе засечена от  Хумелс с глава, но Касияс със сетни сили успя да избие в ъглов удар.

Защитата на Реал бе разколебана след попадението и атаките на домакините се засилиха. В 37-ата минута Ройс проби през центъра и подаде на Левандовски на левия фланг, полският нападател нанесе удар, но уцели страничния стълб, топката попадна при Ройс и при добавката Ройс бе безпогрешен, 2:0 за Борусия Дортмунд. Това попадение е под №12 за тима на Борусия Дортмунд срещу Реал Мадрид, като повече имат само отборите на Ювентус (15) и Байерн Мюнхен (23).



В началото на второто полувреме двата отбора си размениха по няколко атаки. Реал стояха по-добре на терена в сравнение с края на първото полувреме и успяха в рамките на една минута да застрашат на два пъти вратата на Вайденфелер. Първо в 59-та Бейл преодоля двама, но ударът му не беше достатъчно точен, а веднага в следващата минута Бензема бе изведен на голова позиция, но защитник на Борусия успя да изчисти със шпагат.



Борусия отново се хвърли в атака и в 65-ата минута  Ройс изведе Мхитарян на чиста позиция, Мхитарян преодоля вратаря и на празна врата уцели гредата. Три минути по-късно отново Мхитарян имаше възможност да се разпише, но ударът му бе отразен от Касияс. В 70-ата минута  Гроскройц стреля и отново Касияс спасява. Атаките на Борусия следваха една след друга, но късметът не бе на страната на домакините.

В последните минути Реал имаше възможност да реши всичко в мача, но блестящите изяви на Вайденфелер не позволиха футболистите на "Кралския клуб" да се разпишат.



При резултат 2:0 за домакините приключи срещата, което означаваше, че с общ резултат 2:3, Борусия Дортмунд напуска турнира Шампионска лига.



ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки