Юнайтед се надява на чудо срещу "баварското" страшилище, Барса ще се опита да развали проклятието "Атлетико"

"Баварците" са се устремили към защита на трофея си, докато Атлетико отново ще се опита да "спъне" именития си съперник

Юнайтед се надява на чудо срещу "баварското" страшилище, Барса ще се опита да развали проклятието "Атлетико"
Тази вечер предстоят последните два четвъртфинала от турнира на Шампионската лига. В реваншите Манчестър Юнайтед гостува на носителя на трофея Байерн (Мюнхен), докато Атлетико (Мадрид) приема Барселона. И двата мача от първата фаза завършиха 1:1.

Байерн (Мюнхен) - Манчестър Юнайтед

"Червените дяволи" ще се надяват на истинско чудо насред "Алианц Арена", след като не успяха да вземат аванс в първия двубой в Англия. Сезонът и без това не може да се категоризира дори като добър за тима от "Олд Трафорд" след назначаването на Дейвид Мойс начело, но и Юнайтед изтегли най-тежкия жребий - два сблъсъка с носителя на трофея.

"Баварската" машина троши рекорд след рекорд този сезон. Тимът на Пеп Гуадриола вече си осигури рекордно рано титлата в Бундеслигата, като най-знаменитото постижение за отбора от Мюнхен би било да се превърне в първия отбор, защитил трофея си в Шампионската лига.

Байерн влиза в двубоя като пълен фаворит, като ставката от 1.20-1.30 /при различните букмейкъри/ си е направо обидна за противник от ранга на Манчестър Юнайтед. Но статистиката е категорична - "баварците" имат само една загуба в последните си 14 мача в турнира. Може да пробвате, както 1-цата в този двубой, така и по-категоричен успех за домакините. "Червените дяволи" просто нямат шанс.

Атлетико (Мадрид) - Барселона

Този мач изглежда доста по-интересен, поне погледнато откъм интригата кой ще достигне до полуфиналите. "Дюшекчиите" се превърнаха в "черна котка" за Барса в последно време, като последните четири двубоя между тези два съперника завършиха наравно.

Все пак обаче каталунците имат доста повече опит в Шампионската лига от Атлетико и най-вероятно ще успеят да го излъжат. Барселона няма загуба в последните си 10 срещи с "дюшекчиите", но все пак ще трябва да се помъчат, ако искат да се класират.

"Висенте Калдерон" не е от най-приветливите стадиони за съперниците на Атлетико, но все пак може да разчитате на каталунците и този път да извадят "заек от ръкава си". Дори и да не успеят да се класират след пълните 90 минути, най-вероятно ще го направят още преди да дойде рулетката на дузпите. Така че най-добрият вариант за залог е този Барса да се класира.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки