Сензациите в пресата днес: Марсиньо отива в Литекс

И още: Прекратяват контракта на Марсиньо до дни, ЦСКА подписва нов договор с Маркович, Левски отписва Цветан Генков, Ботев се чуди дали да продава Вандер, Берое следи халф на Хасково

Сензациите в пресата днес: Марсиньо отива в Литекс
Сензациите в пресата на 09.04.2014.г:

"Стандарт": Марсиньо отива в Литекс

Бразилският техничар на ЦСКА Марсиньо е подписал договор с "Ли­текс". Техничарят има право на подобна стъпка, тъй като контрактът му на "Армията" изтича през лятото. Двете страни та­ка и не се разбраха за под­новяването му. Затова и Марсиньо е "замразен" през пролетния сезон от треньора Стойчо Младе­нов.



"Тема спорт": Прекратяват контракта на Марсиньо до дни

Марсиньо no всяка веро­ятност няма да остане в ЦСКА до края на договора си на 30 юни, разбра "Тема Спорт". Бразилецът отказа да удължи контракта си, а сега от клуба преговарят с футболиста за разтрогва­не. Червените искат да си спестят заплатите на бра­зилеца за май и юни и евентуал­но половината за април (б.а. - ме­сечното му въз­награждение е 15 000 лева). Двете страни вече са влезли в контакт и от "Армията" изразиха надеж­ди, че ще се раз­берат с Мар­синьо за разтрог­ването до брое­ни дни.



"Тема спорт": ЦСКА подписва нов договор с Маркович

ЦСКА ще предложи нов договор на Иван Маркович, разбра "Тема Спорт". Сръбският халф подписа с червените през зимата за 2,5 години при заплата от 3500 лева. Маркович напра­ви своя дебют 8 дербито с Левски на 15 март като титуляр, а след това запи­са и още 3 участия. Въпреки че халфът е на "Армията" само от месец и половина; клубът се е свързал с него­вия агент Мариано Бидза­ри и е изразил желание да удължи контракта му с ед­на или две години при зави­шени финансови условия. В контракта ще има и зало­жени солидни бонуси при определени  постижения.

Червените искат да задър­жат възможно най-дълго Маркович 8 Борисовата градина, тъй като 8 негово лице виждат голям та­лант, който потенциално може да донесе и солидна сума 8 касата при бъдещ трансфер.

Очертаващото се учас­тие на червените в евро-турнирите пък е допълни­телен стимул за 19-годиш-ния талант да остане на "Армията". Неговият агент Мариано Бидзари из­рази надежда, че 8 следва­щите 1-2 години Маркович ще стане обект на инте­рес от още по-престижни отбори на Стария конти­нент.



"Труд": Левски отписва Цветан Генков

„Левски" явно окончател­но отписа най-скъпоплатения си футболист Цветан Генков. Централният напа­дател, който няма гол през годината, отпадна за клю­човия мач с „Лудогорец" в Разград. Очаква се раздя­ла с деветката след сезона.



"Меридиан мач": Ботев се чуди дали да продава Вандер

Ботев е пред огромна дилема за продажбата на Вандер Виейра, на­учи „Меридиан Мач". Очаква се в следва­щите дни спортно-тех­ническият щаб да ре­ши дали да гласува доверие на бразилеца и след лятото. Поради тази причина и мени­джърът на футболиста Джери Перейра е про-
вел разговор с шефо­вете. След Нова годи­на южноамериканецът рядко попада в плано­вете на старши тре­ньора Станимир Стои­лов и агентът му поис­ка обяснение от ръко­водството на „канар­четата".



"Тема спорт": Берое следи халф на Хасково

Офанзивният футболист на кандидата за елита Ха­сково - Владислав Узунов, е в полезрението на Берое за лятната селекция, научи "Тема спорт". 23-годишният футболист се завърна в клу­ба, чиято рожба, е преди началото на сезона. Преди това той носеше екипа на Калиакра Каварна. Узунов се утвърди като лидер на Ха­сково, който в момента е втори в Б група с аванс от три точки пред Добруджа. Владислав е син на бившия президент на хасковлии Здравко Узунов, който е и негов мениджър. Лично на­ставникът на Берое Петър Хубчев е наблюдавал на жи­во изявите на играча в се­гашния му отбор и не е из­ключено да го привлече при зелено-белите през лятото.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки