Славия, БФС и IFS окончателно се споразумяха за стадиона

Важното е да бъдем мобилизирани и да търсим победата до последния кръг, заяви Венци Стефанов след победата над Любимец

Славия, БФС и IFS окончателно се споразумяха за стадиона
Славия, Българският футболен съюз и немската компания IFS сключиха окончателно споразумение по изграждането на нов стадион в столичния квартал „Овча купел”. Това съобщи президентът на „белите” Венцеслав Стефанов. Днес е подписан договор за мениджмънта и предварителен договор за строителство на съоръжението. Предстои да бъдат изготвени планове и проекти преди да започнат същинските дейности.
 
„Когато тези неща бъдат изготвени, проектът, плюс задълженията които трябва да извършим ние по отношение на преустройствата и по някои неща по пупове, ще подпишем и окончателен договор за строителството. Тристранно е споразумението и смятам, че по случай 100-годишнината е един добър подарък за всичките привърженици на Славия”, каза Стефанов.
 
„Има много клаузи, много неща, това е сложен тристранен договор, става дума за чужда инвестицията. Хората искат да бъде защитена тя, ние искаме да бъде защитен интересът на Славия и националния отбор. 3 дни водихме разговорите, днес 15 минути преди мача завършиха.”
 
„Догодина трябва да започне строежът, поне 1 година искат за проект и всичките документации, и след това трябва да започне строителството, което ще бъде в рамките на 2 години”, допълни босът на „белите”.
 
„Не мога все още да се зарадвам, защото преди 15 минути завършихме разговорите. Ще бъда наистина доволен и щастлив, когато видя това нещо изградено, знаете, че при нас, в България предварително има големи обещания, виждате колко неща казват, че ще се случат. Аз съм умерен оптимист и тогава всички заедно да се зарадваме заедно”, завърши той по темата.

 
Що се отнася до днешната победа на Славия с 4:0 над Любимец, който изпадна, Стефанов коментира:
 
„Стига с тия първа, втора, пета седмица. В момента сме в такова състояние, че точките са ценни, всички се борят, няма първа, втора седмица, всеки играе и това е.”
 
„За мен също е необяснимо поведението на футболистите през първото полувреме, виждате, че разполагаме с много добри футболисти и по принцип с повечето отбори е така. Важното е да бъдем мобилизирани и да търсим победата до последния кръг. Може да ми мине само, когато всичко вече е сигурно и нямаме вече никакви проблеми (Стефанов беше обиден от загубата от Черноморец – бел.ред.).”
 
„Под кръста, над кръста удари очаквам всякакви. Чувам някои хора, които раздават няколко десетки хиляди на тоя и на ония наляво и надясно”, завърши той в типичния си стил.    
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки