Нифлор мечтае за Лига 1

„Не съм толкова скъп, колкото са нападателите във Франция, а заслужавам още един шанс”, отсече френският голмайстор на Литекс

Нифлор мечтае за Лига 1

Вилфред Нифлор вкара 19 гола за Литекс през този сезон, стана голмайстор на родната „А” група и бе с основна заслуга за титлата на тима от Ловеч. Неговите изяви не останаха незабелязани от медиите във Франция, които му обърнаха подобаващо внимание. Той заяви накратко в интервю за FooT31, че мечтае да се завърне във Франция и да опита от вкуса на елитната Лига 1. Също така нападателят призна, че се забавлява в Литекс и иска да направи нещо в Шампионската лига.


- Вилфред, напоследък ти си едно от най-обсъжданите имена във Франция, въпреки Световното първенство. „Екип” и „Франс Футбол” писаха колонки за теб, как се справяш с този медиен интерес към теб?
- С голямо удоволствие. Все пак в сравнение с тези на звездите на Франция, моята кариера не е толкова грандиозна. Дълго се задържах в Националната лига (аматьорската лига на Франция) и Лига 2, за това се радвам на факта, че играя в един от топ отборите на България. Това е неочаквано преживяване за мен, но не и неприятно.

- На 30 години си, все още ли се надяваш да пробиеш?
- Знам, че имам качества и не трябва да се отказвам.

- След като напусна Геньон, как се озова в България?
 - Моят агент ме свърза с Литекс. Той имаше добри връзки с този клуб, след като вече бе пласирал там двама от своите клиенти – Камбон и Бодарен. Представители на Литекс ме гледаха четири или пет пъти, когато бележех много в Лига 2, имах късмет, че бях във форма. През декември 2007 преминах в Литекс. Първоначално ми бе много трудно, но успях да се впиша в нивото на първенството. Хубавото е, че няма толкова голям медиен интерес. Моят клуб всяка година е в челото на таблицата. Спечелихме Купата на България през 2009 година. Сега станахме шампиони, а аз голмайстор. Надявам се, че това ще ми помогне да сбъдна мечтата си, а именно да играя в Лига 1.

- Така е, ти си голмайстор на първата лига на България с рекорд от 19 гола. Какво означава това за теб?
 - За момента не много. Наистина се забавлявам в Литекс. Сега имаме цел да влезем в Шампионската лига, това вече ще означава много. Тогава мога да привлека вниманието на отбори от Лига 1. Все пак не съм толкова скъп, колкото нападателите във Франция, а заслужавам още един шанс. 

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки