Сензациите в пресата: Генков прибира 4 пъти повече от Божинов, Локо (Пд) с резервите срещу ЦСКА

"Червените" получиха премии за успеха над Литекс, Юнайтед пак праща скаут за Стефан Велков и още...

Сензациите в пресата: Генков прибира 4 пъти повече от Божинов, Локо (Пд) с резервите срещу ЦСКА

Сензациите в пресата днес, събота, 12.04.2014 година:

„Меридиан мач”: Генков прибира 4 пъти повече от Божинов
Шокиращ дисбаланс в заплатите на "Герена". Според информация на "Меридиан Мач"нападателят Цветан Генков прибира 22 хил. евро на месец. 15 хил. дава Тодор Батков, а останалите 7 му плащал Иво Тонев, който беше в основата на трансфера му на "Герена". Голямата звезда в състава на сините Валери Божинов пък се разписвал срещу 5 хил. евро или повече от 4 пъти по-малко от Генков, който е със статут на резерва. Много е вероятно през лятото бившият играч на Локомотив (Сф) да си тръгне. Същата е ситуацията и с Божинов, който иска да отиде в чужбина. Ако все пак остане, то заплатата му ще бъ д е коригирана нагоре.

„Тема спорт”: Локо Сф иска под наем играч на Левски

Локомотив София ще пробва да вземе през лятото универсалния играч на Левски Пламен Димов. 23-годишният футболист, който бе ползван като дефанзивен халф, централен защитник и десен бек от сините, не попада в състава в последните мачове. През този сезон той записа 14 двубоя в А група, в които реализира едно попадение. Има и 3 срещи за Купата на България. Той бе привлечен на „Герена" от Черноморец в началото на 2013 година. Любопитното е, че сините още не са се издължили на акулите по трансфера му. И бургазлии сезираха лицензионната комисия за дълг от 130 хиляди лева. Преди дни бащата на Пламен - Диян Петков, стана помощник на новия треньор на железничарите Димитър Васев. След края на сезона Локомотив ще бъде напуснат от бразилския полузащитник Евертон Джилио -Том. Халфът се превърна в основна фигура при железничарите, но контрактът му изтича. В момента той има предложения от Бразилия, както и от клубове от Израел. През настоящето първенство 28-годишният футболист е изиграл 28 мача в елита, 8 които се е разписал два пъти. В „Надежда" няма да могат да задържат и капитана си Маркиньос. Неговият контракт също изтича. Апетити към него проявява бившият му клуб ЦСКА и нищо чудно той да се завърне на „Армията".

„Тема спорт”: ЦСКА раздаде премии за успеха над Литекс
Футболистите на ЦСКА получиха премиите за победата над Литекс с 1:0 в Ловеч от 30 кръг. Тогава победното попадение реализира Неманя Милисавлевич. "Червените" прибраха вчера по 2000 лева, но все още имат да взимат пет премии - три за победите над "Левски" и по една за успехите над Нефтохимик и "Ботев" Пловдив. Отборът чака и заплатите за февруари.

„Труд”: Юнайтед пак праща скаут за Стефан Велков

„Манчестър Юнайтед“ продължава да следи Стефан Велков от „Славия“. Главният скаут на гранда за Източна Европа Будимир Вуячич отново ще пътува до София преди края на сезона. 17-годишният защитник вече е здрав, след като получи нелепа контузия през зимната пауза и пропусна цялата подготовка преди пролетния дял от първенството. Велков бе и за седмица в ЦСКА (Москва) - друг тим, който има сериозен интерес към таланта. В края на есента на 2013-а бранителят изкара 7 дни и в „Юнайтед“, като успя да тренира с първия тим и да бъде огледан от щаба на 20-кратните шампиони на Англия. Третият отбор, който е най-настоятелен за Велков, е „Базел“. Швейцарците вероятно също ще поискат от „Славия“ момчето да пътува за седмица и да тренира с отбора. Вероятно трансфер ще има поне след година, когато Велков навърши 18. Дотогава „Славия“ иска да го задържи.

„Тема спорт”: Локо (Пд) без Камбуров и Тунчев срещу ЦСКА

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков възнамерява да запази утре срещу ЦСКА някои от титулярите си, разбра "Тема Спорт". Очаква се в мача с армейците черно-белите да излязат без опитните Мартин Камбуров и Александър Тунчев. Идеята е те да бъдат свежи за първия полуфинал за Купата на България срещу Лудогорец в сряда. Двамата пропуснаха и мача с Литекс заради травми. Вчера Тунчев и Камбуров тренираха наравно със съотборниците си, но все още не са на сто процента готови. В състава обаче се завръща изтърпелият наказанието си от една среща бранител Ангел Йошев. Това означава, че Станков може да даде почивка и на левия бек Диего Фераресо. От лагера на пловдивчани Вече обявиха, че за тях приоритет ще бъде Купата на България, която може да им даде право на участие В Лига Европа. Днес наставникът на „смърфовете” ще закрие тренировката на тима си за медии и фенове, за да може възпитаниците му да се подготвят спокойно. Въпреки очакваните рокади по състава Сашо Станков вярва, че тимът му има сили да победи ЦСКА на "Лаута".

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки