Сезонът на Барселона се разпадна на парчета за 4 дни (ВИДЕО)

Каталунците загубиха с 0:1 от борещия се за оцеляване Гранада и се отдалечиха от титлата

Сезонът на Барселона се разпадна на парчета за 4 дни (ВИДЕО)
Кошмарната седмица за Барселона продължи и тази вечер испанският шампион загуби с 0:1 от Гранада в 33-ия кръг на Ла Лига, след като каталунците отпаднаха в Шампионска лига след поражение пак с 0:1 от Атлетико (Мадрид) в сряда вечер. Куп пропуски и страхотни намеси на гръцкия страж Орестис Карнезис бяха основните причини за падението на Барса.

Брахими вкара победния гол за Гранада на „Нуево Лос Карменес”, а звездите на „блаугранас” така и не намериха сили дори да изравнят.

Виктор Валдес, Пике, Бартра и Пуйол бяха с контузии, което накара Тата Мартино да пусне Масчерано и Бускетс като двойка централни защитници, а Мартин Монтоя беше десен бек. Педро и Неймар трябваше да помагат на Меси по фланговете.

Барса започна по-добре, но Монтоя изпусна страхотна възможност в 12-ата минута и с глава заби в земята след хубав пас на Адриано, който го видя на другия фланг.

Гранада не си губи времето с пропуски и поведе с първата си добра атака. Фран Рико прати хубав дълъг пас, който позволи на Ясин Брахими да се надбягва с Монтоя, алжирецът се оказа по-бърз и простреля Пинто в близкия ъгъл за 1:0 след 16 минути.

Веднага след попадението Меси комбинира с Неймар, но десетката завърши неточно с глава. Ел Араби беше спънат от Масчерано в наказателното поле на Барса, но не падна навреме и закъснялото му строполяване на земята не впечатли съдията. Пред другата врата Неймар засече над целта прекалено силно центриране на Монтоя.

Последователни удари на Педро, Иниеста и Фабрегас бяха неточни или спрени с тяло от защитата, а после и гръцкият страж Карнезис се намеси отлично при фалцов удар на Неймар.

Неймар мина трима бранители и заложи за Иниеста, но халфът шутира крайно неубедително в аут.

И след почивката пропуските на шампионите продължиха. Неймар с глава изведе Фабрегас, но Карнезис изби хитро с пръсти встрани. Блокиран удар на Сеск се превърна в асистенция за Неймар, но ударът само облиза напречната греда и излезе в аут.

Стражът на Гранада се превърна в герой в 63-ата минута като първо изби удар на Меси от пряк свободен удар, а после отрази и удар на Бускетс от няколко метра.

Неймар, Иниеста, Меси и Монтоя се изредиха да стрелят, но това не беше вечерта на Барселона и дори в края Масчерано изби удар на Ел Араби от голлинията.

Така кошмарът от сряда вечер се повтори за Барса и вече каталунците сякаш ще се окажат трети фаворит за титлата, защото Реал Мадрид почти сигурно ще ги изпревари на второто място.

Атлетико е лидер със 79 точки, Барса остава със 78, а Реал Мадрид има 76, но столичните тимове са с мач по-малко, като Реал приема Алмерия още тази вечер. Гранада има 37 точки на 13-о място.

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

Лапорта привиква Шави на среща след Ел Класико

Ръководството на клуба иска да разбере окончателното решение на треньора

Рома задържа Де Роси и през следващия сезон

Наставникът на "вълците" записва впечатляващи резултати тази пролет

Леао вярва в обрата над Рома в Лига Европа

Звездата на Милан заяви, че е намерил радостта да се справя добре

Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки