Челси с измъчен успех срещу 10 от Суонзи (ВИДЕО)

Демба Ба отново се превърна в герой за лондончани

Челси с измъчен успех срещу 10 от Суонзи (ВИДЕО)
Челси постигна труден успех с 1:0 като гост на Суонзи в мач от 34-тия кръг на Висшата лига. Тимът на Жозе Моуриньо игра повече от 70 минути с човек повече и, въпреки това, не успя да вземе по-убедителна победа.

Единственото попадение за гостите отбеляза Демба Ба в 69-ата минута.

Първото по-сериозно положение се откри пред Челси още в шестата минута. След прекрасна комбинация между Иванович и Шурле по дясното крило, последва центриране, но Сала отблизо прати топката встрани от вратата. Суонзи отговори с опасен удар на Бони с глава, но Чех успя да отрази удара му.

След само 16 минути домакините останаха с човек по-малко на терена. В рамките на две минути Чико получи два жълти картон и трябваше да напусне терена преждевременно. Две груби влизания: първо - срещу Вилиан, и след това срещу Шурле остави "лебедите" с 10 души.

Лондончани не успяха да се възползват от численото си преимущество веднага и първата част завърши без голове. През вторите 45 минути Челси упражни по-сериозен натиск и резонно стигна до успеха след половин дузина пропуски.

Демба Ба отбеляза единственото попадение в 69-ата минута. Неманя Матич изведе сенегалския нападател, който се справи с Ашли Уилямс и
стреля ниско, търсейки долния десен ъгъл на Ворм, Стражът на "лебедите" стигна до топката, но успя само да я отклони в собствената си мрежа.

Това е втори изключително важен гол за Ба в рамките на няколко дни, след като през седмицата сенегалецът отбеляза попадението, което класира "сините" от Лондон на полуфиналите в Шампионската лига, където тимът на Жозе Моуриньо ще срещне Атлетико (Мадрид).

С победата си Челси остава на втората позиция със 75 точки, на две от лидера Ливърпул и на пет пред третия Манчестър Сити, като "гражданите" имат два мача по-малко от първите два отбора.

Суонзи все още не може да бъде сигурен за мястото си във Висшата лига през следващия сезон, като "лебедите" са 15-и с 33 точки, на само три от опасната зона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки