Сензациите в пресата: Треньори на Ботев (Вр) купуват акции

"Топузаков не може да се оправи с отбора", "Китайци искат Вандер Виейра" и още...

Сензациите в пресата: Треньори на Ботев (Вр) купуват акции

 Сензациите в българските спортни издания от днес, 14 април 2014 година: 

 

"Стандарт": Треньори на Ботев (Вр) купуват акции

 

Треньорите на врачанския Ботев ще си купят акции на ЦСКА като знак на признателност към клуба. Старшият Бойко Величков и помощникът му Иван Пасков - Прасковата ще минат днес през офиса на "Армията" заради ценните книжа, а после ще продължат към града под Околчица.

Бойко е юноша на ЦСКА, но изигра едва няколко мача при мъжете. Прасковата също мина през "Армията". Треньорът ще купи акции и за своя баща Петър Величков, един от на й -уважава ните адвокати по спортно право.

 

"Тема спорт": Топузаков не може да се оправи с отбора

 

Треньорът на Левски Елин Топузаков е започнал да изпуска юздите на съблекалнята. Бившият капитан на отбора се е видял в чудо от капризите на част от футболистите. На Топузаков едва ли не му се налагало да се моли поотделно на подопечните си да доиграят сериозно мачовете до края на сезона. Повечето от чужденците не желаели повече да обличат фланелката на Левски. Те изтъкнали като факт враждебното настроение на феновете. След загубата от Литекс трибуните плахо освиркаха част от футболистите, а агитката от сектор Б поиска обяснение за слабата игра на състава. Вече е ясно желанието на Кевин Бру и Ларсен Type да си тръгнат след края на сезона. Вторият бе обиждан с маймунски звуци след пропуските си срещу Литекс. Почти сигурно отборът ще бъде напуснат и от Дъстли Мулдер. Същата е съдбата и на нападателя Димитър Мак-риев, който въобще не попадна в групата при загубата от Литекс.


Сините са обзети от апатия, а след седмица се задава вечното дерби. Този сезон Левски не е вкарал гол на ЦСКА от 5 опита, въпреки че елиминира съперника в турнира за Купата на България (след два пъти 0:0 и дузпи). Мачът с армейците е следващия понеделник, 21 април, от 16:00 часа на стадион „Васил Левски". В него Топузаков няма да може да използва двама от капитаните - Станислав Ангелов и Владимир Гаджев, които са с наказания. Добрата новина е, че защитникът Аймен Белаид ще се завърне в състава, както и юношата Борислав Цонев.

 

"7 дни спорт": Китайци искат Вандер Виейра

 

Бразилската перла на Ботев (Пловдив) Вандер Виейра е попаднал в полезрението на клуб от Китай. 26-годишният офанзивен халф на пловдивчани е впечатлил с изявите си сръбски мениджъри, работещи с клубове от азиатската държава. Двамата агенти са препоръчали футболиста на няколко клуба и един от тях е проявил сериозен интерес. Според запознати китайците дори са започнали да опипват почвата около евентуалното привличане на Виейра след края на сезона. Интересното е, че през февруари тази година клуб от азиатската държава отново имаше интерес към Вандер, като тогава се стигна и до оферта, но трансферът му не се осъществи.

 

Иначе сръбските агенти наблюдаваха изявите на Виейра по време на мача с Литекс на базата в Коматево, завършил с успех с 2:1 за жълто-черните. Тогава бразилецът беше над всички на терена, като изработи и дузпата за първия гол на Юнес Хамза. По време на въпроснаия двубой Виейра е хванал окото и на скаути на белгийските грандове Брюж и Генк. При бъдещи оферти от клубове от двете държави обаче белгийците едва ли ще могат да се конкурират с финансовата мощ на китайците. През миналото лято от Ботев искаха 600 хиляди евро от кандидатите за подписа на звездата си, а според запознати и сега пловдивчани отново ще претендират минимум за същата сума.

 

"7 дни спорт": В Левски се чудят как да изгонят Ларсен Туре



На всички в Левски официално им писна от Ларсен Туре. Френският футболист изтърва и последния шанс да се затвърди в тима в съботния мач с Литекс, когато на два пъти не успя да отбележи останал сам срещу вратаря Илко Пиргов. Това е преляло чашата на търпението към него и почти сигурно той ще е първият футболист, който ще си тръгне от "Герена" през лятото.

 

Според непотвърдени информации в клуба вече от месец се чудят как да изгонят Туре. Той взима една от най-големите заплати - 15 хил. евро на месец. Договорът му обаче е чак до края на следващия сезон и при предсрочно прекратяване "сините" ще увиснат с 300 хил. Затова в момента се търси нов отбор на 29-годишния играч.

 

Футболистът също няма желание да продължи кариерата си на "Герена". От веселяк и обединител в съблекалнята, Туре напоследък се е превърнал в основен проблем за добрата атмосфера в тима. Върхът на наглостта е бил на 1/4-финала за Купата на България срещу Ботев (Пд), когато французинът поиска смяна без видима причина, защото повече нямало какво да направи.
 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки