Иво Тонев: Миналата година всички ме атакуваха, защото Левски беше сериозен отбор, а сега е безинтересен за останалите (+ВИДЕО)

"Аз се радвам, че Георги Иванов ще се завърне. Левски има нужда от много сериозен треньор. Ако се казва Мъри Стоилов, супер"

Иво Тонев: Миналата година всички ме атакуваха, защото Левски беше сериозен отбор, а сега е безинтересен за останалите (+ВИДЕО)
„Мен ме атакуваха миналата година доста яростно и Лудогорец, и Литекс, и ЦСКА, и Славия, пък сега никой не атакува Левски. Просто тогава беше сериозен отбор, сега е безинтересен за останалите отбори. Докато миналата година беше. Сериозни хора сте, направете си съпоставка”, заяви председателят на Управителния съвет на Левски в оставка Иво Тонев на пресконференция на „Герена”, предаде репортер на Novsport.com.
 
Тонев взе отношение по сегашното състояние на „сините”.
 
Той каза: „Много ми се искаше да не ми го задаваше този въпрос, но го очаквах. Хронологията всички я знаете, но ще я повторя. След последния мач срещу Славия, когато изпуснахме титлата, подадох оставка като изпълнителен директор, така поех отговорност. Няколко месеца по-късно, когато стана неприятната случка с Петев и когато Сираков подаде оставка, същия ден аз депозирах оставка писмено и като председател на УС на Левски, от този ден нататък съм се стремял да стоя извън всички дела в клуба. Ангажиментът ми към сектор А не свързан с това да заемам и дали ще заемам някакъв пост в Левски. Това е ангажимент към Левски, който става на 100 години, и към феновете на Левски, към тези които ми вярват, че си върша работата по най-добрия начин. Към днешна дата не искам да казвам нищо. Мога да кажа, че миналата година по това време ние се борихме за титлата, класирахме се за финал за купата, загубихме финала, след като 75 минути играхме с човек по-малко и го загубихме с дузпи, изключително емоционално го загубихме, и загубихме титлата в последния мач, без Славия да има удар в нашата врата. Мен ме атакуваха мин година доста яростно и Лудогорец, и Литекс, и ЦСКА, и Славия, пък сега никой не атакува Левски. Просто тогава беше сериозен отбор, сега е безинтересен за останалите отбори. Докато миналата година беше. Сериозни хора сте, направете си съпоставка. Не трябва да се омаловажава труда на хора като Боримиров, Илиан Илиев и дори на Ники Митов. Това са хора, които свършиха работа така, че титлата да дойде на нашия стадион. От 2009 г. не беше имало такъв случай. Не съм казал, че някой е пречил на Левски.”
 
Тонев подкрепи инициативите на феновете по случай 100-годишния юбилей на клуба и в частност на дейностите на ентусиазирания Тити Папазов, който присъства на пресконференцията.
 
„В последните месеци толкова негативизъм се изсипа. Радвам се на тези инициативи, радвам се че Тити е тук и се опитват да създадат нещо, колкото и зле да е положението. Опитват се да създадат атмосфера сред феновете, така че да има малко повече позитивизъм.”
 

 
Чисто политически моето виждане – Левски носи името на най-великия българин. Когато е имало Левски, не се е говорило за политика, а за България. Левски трябва да стои над политиката, независимо кой е в Левски. Никой в Левски не трябва да се обвързва с политиката.”
 
На въпрос дали чувства вина за сегашното състояние на Левски, Тонев отвърна: „Миналата година никой не си е мислил, че може да се подиграва с Левски, а сега дойде един дрипльо и се изгаври с Левски на Герена. Много е лесно да стъпчеш. Сам да се препоръчваш да даваш съвет и акъл, не е добре. Но ако някой ме потърси за нещо конкретно, бих помогнал на драго сърце. Предстоят му интересни моменти на Левски. Аз се радвам, че Георги Иванов ще се завърне в Левски. С него бях, съм и съм най-близък. С много хора тук станах истински приятел - Йовов, Иванков, Ники Илиев, Боримиров, Сираков. Ако кажа, че не чувствам вина, значи съм много самовлюбен. Тъй като от октомври месец насам съм доста по-отдалечен, но гледам мачовете, е, че може би от амбицията ми да покажа, че знам и мога, не съм бързал да направя Левски шампион и може би затова получих звучен шамар за това, че загубихме купата с дузпи и титлата, която хората ни бяха донесли тук. Явно Господ е решил да ме накаже, тъй като направих някои компромиси с моето поведение. Виждах някои неща, които не ми харесваха, прецених обаче, че това е Левски и че явно така трябва да бъде. Но тези месеци, откакто съм настрани, ми дадоха възможност да видя някои неща. Направих си своите изводи.”
 
Левски има нужда от много сериозен треньор. Ако се казва Мъри Стоилов, супер. Ако не, решение ще бъде на Георги Иванов. На 100 години става Левски. Както казва Тити, повече позитивизъм и добронамереност за всички. Това е един тест за Левски. Много е лесно, когато е паднал, да го стъпчеш. Трудно е да му подадеш ръка.”
 
Той не пожела да сподели дали съжалява, че се е хванал на хорото, като подчерта, че през цялото време е имал чисто делови и коректни отношения с Тодор Батков.
 
„Дали съжалявам или не, е нещо, което касае единствено мен и не е редно да го споделям. С Батков съм в добри отношения и винаги съм бил в чисти отношения. Поне от моя страна така ги приемам. Вчера бяхме 2 часа заедно и използвам неговата юридическа мощ относно прекратяването на договора с „Главболгарстрой. В момента Батков продължава да издържа Левски. Това в крайна сметка е собственикът на Левски. Евентуален нов собственик, чисто хипотетично, трябва човек да е разумен, да даде една сума пари и след 5 години да бъда плюван и обиждан. Сигурно е допускал грешки, но не искам да го коментирам. Имали сме чисто делови отношения и през цялото време коректни.”
 

„Гонзо е много трудолюбив човек, отдаден на Левски и на занаята си и заслужава да има доверието и подкрепата на всички. А колко време ще му е необходимо, никой не знае”, завърши Иво Тонев.   


ПЪЛЕН ЗАПИС НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ИВО ТОНЕВ

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки