По моя план следващият сектор е „Б”, но не съм аз човекът, който ще тръгне да взема това решение, подчерта Иво Тонев (+ВИДЕО)

Той е "за" една евентуална смяна на името на "Георги Аспарухов" "с риск да бъда нападнат"

По моя план следващият сектор е „Б”, но не съм аз човекът, който ще тръгне да взема това решение, подчерта Иво Тонев (+ВИДЕО)
Председателят на УС на Левски Иво Тонев заяви, че ако бъде потърсен и за реконструкцията на сектор „Б” на стадион „Георги Аспарухов”, би се захванал и с емблематичната за „сините” фенове южна трибуна.
 
„По моя план следващият сектор е „Б”. Като изпълнение е в пъти по-евтин от сектор А. може да бъде направен от 5 до 6 месеца. Ако този сектор е пълен и идват по 5-6 хиляди в „Б”, няма никакъв проблем. Не бих казал, че е пълен, единствен има публика, това са две различни неща. Това е реален вариант, но не е решение, което бих се нагърбил да направя. Ако довършим сектор А и хората в Б са готови да застанат зад тази идея, съм ОК. Но не бих бил аз човекът, който ще тръгне да взима това решение”, подчерта Тонев на днешната си пресконференция.
 
Никой не коментира, че направих две-три игрища. Къде тренираха децата преди две години и къде тренират сега? В следващите години сектор А ще радва феновете, ще се гордеят с него, аз няма да си го занеса вкъщи. А да се надяваме, че ще успеем да направим и останалите сектори”, добави той и продължи:
 
„Имаме и изготвен проект за изготвени съблекални за ДЮШ. Може би трябва да съм доволен, че и тях не съборих, но това е пътят. Клубът трябва да създава бизнес. Има немалко идеи, които са интересни за това как трябва да функционира клубът. Защото той има сериозна фенска маса. И като някой фен даде 10 лева, да знае къде отиват.”

 
Тонев бе помолен да сподели мнението си по въпроса за една евентуална смяна на името на „Георги Аспарухов”.  
 
„С риск дори да бъдат нападнат от някаква част от феновете на Левски, аз смея да кажа, че това е един добър вариант. Но това е нещо, което трябва да бъде взето от Левски. На немалко клубове стадионите им носят имена на компании. Байерн, Арсенал… Моето лично виждане е, че не бива футболните клубове в България да зависят от един човек. Ако този човек е в настроение, клубът е ОК, ако други ден този човек има проблеми с бизнеса си, клубът затъва. Идеята е самият клуб да акумулира средства. Едно от най-големите глупости преди години беше, че клубовете станаха АД-та. И така държавата абдикира”, каза той.
 

„Претърпях доста негативи и вероятно тепърва ще търпя още в личен план”, завърши Иво Тонев.  

ПЪЛЕН ЗАПИС НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ИВО ТОНЕВ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки