Сензациите в пресата днес: ЦСКА уволнява дисциплинарно Черни

И още: Дават юноши под наем, "Морска" селекция за Левски, Пловдивчани набелязаха румънски национал, Черно море готви оферта за Еденилсон Търсят отбори за Попов и Манолев

Сензациите в пресата днес: ЦСКА уволнява дисциплинарно Черни
Сензациите в пресата на 17.04.2014.г:

"Тема спорт": ЦСКА уволнява дисциплинарно Черни

ЦСКА възнамерява да увол­ни дисциплинарно Томаш Черни, разбра "Тема Спорт". Ръководството е твърдо ре­шено да се раздели с вратаря заради неговото отношение към клуба. "Червените" имат причини да изгонят Черни, но не пожелаха да разкрият как­ви точно са те. Чехът не се е явил на следобедното зани­мание вчера, което е един от доводите.

Преди малко повече от седмица на стражаму бяха преведени 85хиляди лева, натрупани от запла­ти. Любопитното е, че, въп­реки това, от ЦСКА са му предложили нов договор при доста добри условия. Черни обаче е предявил много висо­ки финансови претенции към клуба и постоянно е отлагал финалното си решение. В крайна сметка ръководство­то се е ядосало на стража и е прекратило разговорите. Вратарят е вбесил до така­ва степен щаба, че е било взето решението той да бъ­де изгонен от ЦСКА. Очаква се това да стане факт в следващите няколко дни. "Червените" нямат намерение да разчитат на Черни.

Други­ят ненужен футболист вти­ма - Марсиньо, пък най-веро­ятно ще разтрогне контрак­та си по взаимно съгласие в края на месеца.

Същевременно титуляр­ният страж Райе М'Боли про­пусна заниманието във втор­ник, както и вчерашните две тренировки. Алжирецът за разлика от Черни е бил осво­боден лично от Стойчо Мла­денов. М'Боли подновява за­нимания днес.

"Тема спорт": Дават юноши под наем


Треньорският щаб на ЦСКА обмисля да преотстъпи поне петима юноши през ля­тото. 10 момчета от школата вече склю­чиха първите си професионални договори с клуба. Голяма част от тях обаче играят в Елитната група до 19 г. и не са имали до­пир с мъжкия футбол. Поради тази причи­на се очаква някои от момчетата да бъ­дат дадени под наем в отбори от "Б" група.

Почти сигурно е, че преотстъпен ще бъде Григор Долапчиев. Освен него, в други ти­мове може да се озоват Божидар Чорбад­жийски, Петър Витанов, Радой Божилов и Пол Александров. Миналото лято врата­рят Анатоли Господинов бе пратен да трупа опит във Витоша (Бистрица).
17-годишният нападател Марин Петров пък продължава да тренира с мъжете. Той дойде на "Армията" преди близо две седмици от Чавдар (Етрополе). Юношата вероятно ще остане в тима до края на сезона, а след това ще играе в ДЮШ на червените.

"Труд": "Морска" селекция за Левски


Левски се насочва изключи­телно към морето за новата си селекция от „А" група. От седмици за почти сигурни нови „сини" се броят халфът Еденилсон Бергонси и напада­телят Бакари от Черно море. От „Герена" обаче наблюдават и няколко футболисти от Чер­номорец, откъдето по-лесно може да бъдат взети играчи след очертаващото се изпадане от елита.

В списъка влизат нападатели­те Милчо Ангелов, Карплос Фонсека и крилото Симеон Райков.

Засега единственото попъл­нение, което не е „морско", се очертава да е левият защитник Диего Фераресо от Локомотив (Пд).
Бразилецът вече има българ­ски паспорт.

"7 дни спорт": Пловдивчани набелязаха румънски национал

Ботев Пд проявява сериозен интерес към румънския национал Ясмин Латовлевич, твърдят медиите в северната ни съседка. Левият бек е основен играч на Стяуа, но според информациите ръководството на тима планира да се раздели с него след края на сезона. Договорът на Латовлевич с носителя на КЕШ от 1986 г. е до лятото на 2015 г. 27-годишният футболист играе за гранда от Букурещ от 2010 г.Ботев вече има силни позиции на румънския футболен пазар, след като през зимната пауза се подсили с четирима играчи от местното първенство - Юнес Хамза, Феребори Доре, Александру Куртеан и Сърджан Лукин. Проблем за Канарчетата може да се окаже засиленият интерес към Ясмин Латовлевич от страна на няколко клуба от Западна Европа. Очаква се днес по време на полуфиналния реванш за Купата на Румъния между Стяуа и Динамо Букурещ левият бек да бъде наблюдаван от скаут на Саутхемптън. Според информациите от Англия Светците са готови да платят 2 млн. пауза за правата на Латовлевич. Левият бек може да се похвали и с това, че до момента има 8 мача за националния отбор на Румъния, които допълнително вдигат цената му.

"Тема спорт": Черно море готви оферта за Еденилсон


В Черно море ще опитат да задържат в състава брази­лския халф Еденилсон Бергон­си. Неговият договор с "моря­ците" изтича в края на сезона, но скоро полузащитникът ще получи предложение да го удължи за още 2 години. На този етап не е ясно какво е желанието на самия футбо­лист, който бе привлечен във Варна преди 2 години от вто­рия състав на белгийския Стандарт Лиеж. Наскоро Еде­нилсон призна, че сега е конце­нтриран само върху предсто­ящите мачове.

За "мо­ряците" Еденилсон има 54 мача със 7 гола в "А" група.

"Тема спорт": Търсят отбори за Попов и Манолев


Кубан е на границата на банкрута и може да бъде закрит, а играчите му разп­родадени. В тима играят Ивелин Попов и Станислав Манолев. Кубан се управлява от губернатора на региона Александер Ткачев. Той е предложил на президента на Краснодар Сергей Галицки обединение на двата клу­ба от града, като те да сенарекат "Кубан-Краснодар". Милиардерът обаче отка­зал, но пък се сдобил с пра­вото да има първи избор при покупка на играчи от тима, пишат руските медии. Тези, които не си наме­рят купувач, ще бъдат пра­тени в Жемжучина Сочи -тим, който влезе във вто­ра дивизия. Там пустее 40 000-ият стадион "Фишт" след зимната олимпиада. 
Луис Енрике: Не бързаме да станем шампиони

Треньорът на ПСЖ обяви, че целта е отборът да вземе титлата, но не държи това да е много рано

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спортинг (Лисабон) с оферта да си върне Роналдо, дава му шанс да играе в ШЛ

Той има оферта от клуба в който стартира голямата му кариера

Радост в Интер Маями: Меси вече е здрав и се завръща сред титулярите

Травмата в бедрото му е отшумяла

Съвсем очаквано: Бенфика дава нов договор на ветерана Ди Мария

Аржентинецът играе страхотно, макар че е на сериозна футболна възраст

ПСЖ с амбициозен ход, ще се пробва за капитана на Челси Рийс Джеймс

Първите разговори между двете страни вече дори са стартирали

Бензема разкритикува съотборниците си в Ал Итихад

"Не мога да печеля сам мачове", категоричен е той

ПСЖ надви Марсилия на "Велодром" с човек по-малко (ВИДЕО)

Парижани спечелиха комфортно

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки