Гаджев: Отвсякъде се опитват да ни смачкат, но няма да успеят

„Може би е по-добре да не играем в Европа. Това, което направихме, е една от най-черните страници в историята на Левски”

Гаджев: Отвсякъде се опитват да ни смачкат, но няма да успеят

Нека не превръщаме спорта във война, това е единственият ми апел към феновете, футболистите и въобще към всички хора преди вечното дерби.

Това заяви полузащитникът на Левски Владимир Гаджев, който получи наградата за играч на месец март, съобщи репортер на Novsport.com. Халфът, който получи равен брой гласове и подели приза с бранителя на ЦСКА Пламен Крачунов, ще гледа от трибуните на „Васил Левски” големия мач срещу „червените”, защото е наказан. Той обаче заяви, че е очаквал да получи картон и да бъде лишен от шанса да играе във вечното дерби „поради причини, които всички знаят”.

„Първо искам да благодаря за наградата. За мен и за моя клуб е чест, че съм тук днес”, каза Гаджев.



„Надявам се срещу ЦСКА да се получи един спектакъл. Искам най-вече двата отбра да излязат за победата на терена, защото в последните дербита имаше повече страх да не загубим, който ни попречи да се отпуснем и да играем хубав футбол. Нека превърнем това дерби в един спектакъл. Ясно е, че за двата тима това са най-важните срещи, а за нас това е и последен шанс да зарадваме нашите многобройни фенове, които съм сигурен, че ще ни подкрепят и в този важен мач. Съжалявам, че няма да играя, но за съжаление, това е футболът. Всички знаем, че дори да не бях получил картон срещу Лудогорец, щях да получа такъв в друг мач поради причини, които всички знаят. В момента не сме в това състояние, в което бяхме преди години и отвсякъде се опитват да ни смачкат, но няма да успеят. Моментът е тежък за нашия клуб, но за съотборниците ми това е възможност да покажат, че мястото им е в този клуб. Аз се стремя винаги да помагам на съотборниците си. Убеден съм, че всеки един от тях знае срещу кого се изправя и какво трябва да направи.”

Има ли фаворит във вечното дерби?

„За мен в дерби мач не може да има фаворит и не може да се каже кой ще спечели. Нека този, който заслужава повече, той да спечели. Надявам се това да сме ние, защото в последните мачове с ЦСКА не показахме добра игра и за съжаление, в повечето случаи загубихме. В понеделник ще спечели този, който направи по-малко грешки. В последните срещи ние грешим повече и затова губим. Сега се надявам, че това няма да се повтори, но съм сигурен, че футболистите ще изядат тревата, за да триумфират в този мач. Според мен отборът, който първи вкара гол, ще спечели и няма да има голям резултат. На което място и да се намираме и в каквото и състояние да сме, Левски е устроен така, че винаги търси победата.”

Относно съдийския дебют на Ивайло Стоянов във вечното дерби:

„Нека не прехвърляме напрежението върху съдията. Аз предпочитам да не коментирам реферите. Пожелавам му лек мач и нека свири това, което вижда.”

Дали ще остане в Левски и след края на сезона?

„Всичко е възможно, това може и да е последният ми сезон в Левски, но може и да не е. Затова не мога да бъда категоричен.”

Трябва ли Левски на всяка цена да се стреми да играе в Европа догодина:

„Не знам дали времето ще е достатъчно на новия треньор и на новия директор за всичките необходими промени, ако играем в Европа. От друга страна, на 100-годишния юбилей да не играем в евротурнирите, срамът е голям. Това, което направихме, е една от най-черните страници в историята на клуба. Може би обаче, ще е по-добре да не играем в Европа, а да се изгради един силен отбор. Вместо да падаме от незнайни отбори. Иначе, ако спечелим всички мачове до края, можем да играем в Европа. Няма да е лесно, но ще се опитаме да направим нужното, за да зарадваме поне малко нашите привърженици.”

Иска ли да каже нещо на „сините” фенове:

„Няма какво да казвам на феновете, защото ние трябва да покажем на терена, че имаме качества и можем да победим в понеделник. Нашите привърженици винаги са ни подкрепяли, независимо от резултатите, затова сме длъжни да се отблагодарим подобаващо на тези хора.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки