Дуци Симонович: ЦСКА надмина всички очаквания

След 5 дербита между Левски и ЦСКА зарядът вече се загуби, статичните положения пак ще бъдат коза на "червените", смята Дуци

Дуци Симонович: ЦСКА надмина всички очаквания
Бившият спортен ди­ректор на ЦСКА Дуци Симонович даде ин­тервю пред "Тема Спорт" във връзка с предстоящо­то вечно дерби. Той ко­ментира моментното съ­стояние на двата отбора и значимостта на мача между тях.

Г-н Симонович, предстои шестото вечно дерби през този сезон. Преди него най-важният въпрос като че ли е ще вкара ли Левски най-после гол, или ЦСКА ще успее пак да запази мрежата си суха...
- Аз очаквам равенство в ма­ча, като по-скоро и двата от­бора ще се разпишат. През то­зи сезон изиграха наистина много двубои, но този като че ли е най-маловажният от тях. Вече всичко е решено - ЦСКА ще играе в Лига Европа, а Левски няма да стигне до нищо. На „Герена" се молят сезонът да свърши по-скоро. Неприятно е, че точно на юбилея им се случи толкова тежка година, но то­ва е плод на клубната полити­ка. Но да се върнем на мача - и двата отбора ще играят осво­бодено, без напрежение. Оча­квам най-после да се получи ху­баво дерби. Жалко само, че пу­бликата ще е малко.

Има ли фаворит преди предстоящото дербито?
- Не. След 5 мача зарядът се загуби, а и двата отбора не са натоварени с някакви свръхочаквания. Дори и да паднат, ня­ма да стане никакъв ката­клизъм, животът ще си продължи нормално. Позиции­те на ЦСКА и Левски са ясни и това е дерби за престиж. Сега е моментът наистина да се получи спектакъл и да си позво­ля да използвам клишето - от­борите да играят за феновете си.

Защо ЦСКА играе толкова успешно този сезон с Левски?
- Има по-добри изпълнители, а и мотивацията в предните мачове бе съвсем различна. Раз­ликата е там, че ЦСКА излезе от ужасяващо лято и сега над­хвърля очакванията, футболи­стите на ЦСКА просто имат кауза. А в Левски им е едно та­кова апатично... Нито в клуба, нито на терена нещата вър­вят добре за тях и това се отрази много на резултати­те. ЦСКА биеше своя съперник най-вече чрез статични поло­жения. Прогнозирам, че ако червените пак стигнат до ус­пеха, ще е именно по този на­чин. Този елемент от играта е един от техните най-силни ко­зове.

Донесе ли нещо положи­телно в Левски новият тре­ньор Елин Топузаков?
- Той е временно решение. След лятото няма да е тре­ньор. И да донесе нещо поло жително, няма време да го раз­вие.

Доколко ще бъде полезен Иван Стоянов за ЦСКА? Личи му, че не е в добра форма...

- Трябва да му се даде още малко време. Все пак преходът от Лудогорец в ЦСКА не е лек. В двата отбора се играе по ко­ренно различен начин и Иван има нужда от адаптиране. Но е факт, че в първото си вечно дерби през по-голямата част от мача бе невидим. И срещу Ботев бе същото, но поне вка­ра гол. 

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки