Черноморец свива бюджета за "Б" група

2 000 лева ще бъде таванът на заплатите при изпадане

Черноморец свива бюджета за "Б" група
2 000 лева ще бъде таванът на заплатата в Черноморец, ако отборът изпадне в „Б" група. Това съобщиха от ръководството на бургаския клуб.

В момента максималната заплата е 8000 лева, или около 4000 евро. Подобни суми взимат само чужденците в състава на бургазлии. Ако отборът напуснат елитната група обаче, бюджетът ще бъде редуциран значително, а с него и месечните възнаграждения. Затова е предупредил собственикът на клуба Митко Събев.

При това положение през лятото със сигурност много футболисти ще напуснат отбора, а от следващия сезон ще се заложи на млади играчи от собствената школа, пише "Меридиан мач".

В същото време обаче бургазлии са крайно мобилизирани да се борят до последно, за да останат в елита. На момчетата на Димитър Димитров предстоят два изключително важни мача срещу Славия и Локомотив (Сф), които ще решат всичко. Ако успее да вземе 6 точки от тези срещи, Черноморец ще изплува и ще запази много по-сериозни шансове за оставане в „А" група. Ако загуби дори и една среща, отборът почти със сигурност изпада.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки