Съдийският наблюдател: Полицията може би трябва по-сериозно да се отнася към проверките

Свирил съм на почти всички стадиони в Европа, но такава обстановка и такова нещо не съм виждал, заяви Любе Спасов

Съдийският наблюдател: Полицията може би трябва по-сериозно да се отнася към проверките
Полицията може би трябва по-сериозно да се отнася към проверките, заяви съдийският наблюдател на пловдивското дерби Любе Спасов.
 
Той засне и събра в цял кашон пиротехнически изделия, след като реферът Георги Кабаков реши да прекрати мача преди края на първото полувреме.
 
„Днес видяхме канонада от бомби, павета, камъни, димки. При такива условия къде може да се играе футбол? Главният съдия още в 4-ата минута спря мача, публиката беше предупредена по уредбата, в 8-ата минута мачът беше продължен и видяхте какво стана в 41-ата минута. Слава Богу, че не беше ударен играч с паве или димка. Една от димките падна много близо до играч на Ботев (Лукин). Всички бяха единодушни, при такава обстановка как да се играе футбол? Свирил съм на почти всички стадиони в Европа, но такава обстановка и такова нещо не съм виждал. Това не може да продължава така. Полицията трябва да промени нещо, може би и законодателната система. Дори в чужбина никога не е имало такова нещо. Ние сме длъжни да напишем един обстоен доклад, а вече комисиите трябва да решат какви да са наказанията. Отворете правилника и вижте”, призова бившият съдия.
 

На първо четене Локомотив трябва да бъде наказан минимум с 3 срещи лишаване от домакинство и глобен с 15 000 лева.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки