Гол-шедьовър на Бербатов донесе победата на Монако (ВИДЕО)

Българинът направи силен мач, Субашич спаси на няколко пъти "монегаските",

Гол-шедьовър на Бербатов донесе победата на Монако (ВИДЕО)

Димитър Бербатов за пореден път показа невероятната си класа в двубоя от 34-ия кръг на френската Лига 1. Нападателят на Монако отбеляза единственото попадение при победата над Ница. Българинът се разписа още в 5-ата минута след изключително майсторски удар, който превръхрли вратаря от неудобен ъгъл. 

 

С този успех, тимът на Клаудио Раниери се намира на 6 точки от третия Лил и на 10 от първенеца Пари Сен Жермен. Българинът можеше да вкара и второ попадение, но неговият изстрел бе избит много близ от голлинията. Той бе заменен в 84-ата минута. 

 

Срещата започна по възможно най-добрия начин за домакините. В петата минута Бербатов получи много добър пас отляво, като беше на ръба на засада, първото му докосване беше повече от впечатляващо, след което ритна като че ли небрежно топката и отбраната на гостите се подреди за центриране, но кълбото влетя във вратата. Вратарят направи всичко възможно да не я допусне в мрежата си, но въпреки че скочи не успя нищо да направи. 

 

Малко след това "монегаските" можеха да направят преднината си по-комфортна, но Валер Жермен и Бербатов се разминаха с гола. Жермен стреля много силно, топката се отби в гредата, тя попадна в българина, който моментално шутира, но в последния момент кълбото бе изчистено. 

 

Въпреки вихреното начало, отборът на Монако много бързо отстъпи иницативата в двубоя и тогава вратаря Субашич трябваше да се намесва решително, за да съхрани трите точки. Най-решителните намеси на стража бяха през втората част. В 61-ата минута Дидие Дигар пробва шут от дистанция, кълбото рикошира в играч на Монако и придоби висока парабола, но Субашич успя да го стигне и да го боксира в корнер.



Осем минути по-късно резервата Дари Цвитанич се измъкна между бранителите на "монегаските", влезе в наказателното поле и шутира мощно в близкия ъгъл. Субашич отново внимаваше и с изумителна пъргавина изби.

 

В 70-ата минута се стигна до спорно положение, при което от Ница имаха претенции, че топката е преминала голлинията след разбъркване. В край на сметна обаче до повече голове не се стигна и "монегаските" се поздравиха с успеха. 

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

Лапорта привиква Шави на среща след Ел Класико

Ръководството на клуба иска да разбере окончателното решение на треньора

Рома задържа Де Роси и през следващия сезон

Наставникът на "вълците" записва впечатляващи резултати тази пролет

Леао вярва в обрата над Рома в Лига Европа

Звездата на Милан заяви, че е намерил радостта да се справя добре

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки