Саша Симонович: Рецептата за "синя" победа е в юношите

Мястото на Левски е в Европа и трябва да се преследва до последно, смята халфът

Саша Симонович: Рецептата за "синя" победа е в юношите

Сръбският халф Саша Симонович е един от най-успешните и обичани чужденци, играли в Левски. В момента той гради кариера като треньор в частната школа ДИТ, където водените от него деца жънат успех след успех. В натовареното ежедневие му остава малко време за друго, освен работа и семейството, но все пак Саша се старае да следи какво се случва в любимия му Левски. Какво мисли той за вечното дерби, четете в интервюто, което даде за „Меридиан Мач".


ЗА ДЕРБИТО


Ще започна от там, че мач с мач наистина не си прилича. Очаквам Левски да играе така, все едно не е загубил предните три дербита. Не би трябвало футболистите да са обременени психически, защото този мач винаги е неповторим. Много пъти сме гледали как един отбор излиза като фаворит в дадена среща и после не успява да я спечели. Този път според мен няма фаворит. И ЦСКА, и Левски през този сезон са в криза и не постигат това, което се очаква от тях. Все пак „армейците" се представят малко по-добре, най-вече в мачовете с Левски. Това се дължи до голяма степен на Стойчо Младенов, който е доста опитен специалист. Той успя да сплоти отбора и да надгради много от онова ниво, което имаше тимът му през лятото. В Левски пък се направиха страшно много грешки. Нещата са комплексни. Не бих казал, че проблемът е само във футболистите или пък в треньорите. Уверен съм, че всеки от тях се опитва да дава всичко от себе си, но просто не се получава. Жалко, че тези неща се случват на 100-годишнината. Иначе аз не знам дали ще мога да посетя дербито, с удоволствие бих го направил.


ЗА ТАЛАНТИТЕ НА „ГЕРЕНА"


По принцип моето мнение е, че трябва смело да се налагат таланти от школата. Поне по двама-трима трябва да са в първия отбор. Рецептата за победа в дербито е такава. За мен няма никакъв проблем по-смело да се пускат млади момчета и в предстоящото дерби. Няма какво да говорим за напрежение. Напи става въпрос за школата на Левски, в крайна сметка в нея децата са подбирани по някакъв начин и играят още от малки. Те трябва да имат манталитет, който се изгражда с мачовете. Така че нищо страшно няма да стане, ако играят заедно.
Иначе имам очаквания Рафаел Бастош да се представи добре. Не съм имал възможност да му гледам внимателно изявите на живо, но визитката му впечатлява. Дано и нападателите играят добре. Те са класни, сега е моментът да решат голям мач.
 

ЗА БЪДЕЩЕТО ПРИ ГОНЗО


Гонзо е страхотен мъжкар и може да се справи в Левски. Предният път нещата не се получиха по най-добрия възможен начин, но сега работи прекрасно в Черно море, отборът му играе силно и печели. Той трябва да въдвори ред в клуба, да се знае кой с какво се занимава. Трябва да прави селекцията и да е ясно кои футболисти и защо са привлечени в клуба. Смятам, че тимът още има шанс за място в Лига Европа и трябва да го преследва докрай. В никакъв случай не споделям мнението, че Левски трябва да пропусне евротурни-рите. През лятото ще има промени, ще се направи селекция и отборът може да изглежда по коренно различен начин. Така че не бива отсега да се отписва тази възможност.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки