ЧУДЕСНО! Драма и обрати, но Гришо е на финал в Стокхолм!

Българинът спаси втория сет след изоставане с 2:4

ЧУДЕСНО! Драма и обрати, но Гришо е на финал в Стокхолм!
Първата ни ракета Григор Димитров направи нов много добър мач и отстрани Фабио Фонини на полуфинала на турнира в Стокхолм.
 
Българинът спечели срещата след 6:3, 7:6(2) и си осигури нов финал в Швеция. 
 
Първия сет започна отлично за българина, който сервираше и набързо взе подаването си. Фонини стори същото, макар и малко по-трудно. В третия гейм обаче настана истинска драма, в която Григор на два пъти беше на косъм от това да допусне пробив, но съперникът му не се възползва и в крайна сметка нашето момче си взе сервис-гейма.
 
Веднага след това Димитров проби съперника си и то като му даде само 1 точка, за да поведе с 3:1, а по-късно затвърди пробива си и резултатът набъбна на 4:1. Веднага след това италианецът, който играе с превръзка под лявото коляно, поиска медицински таймаут, като получи масаж на десния крак.
 
След това всеки от двамата тенисисти взимаше геймовете си, като междувременно предложиха и някои страхотни разигравания на публиката, която ги аплодира мощно. В крайна сметка първата част бе за Гришо и той поведе след 6:3.
 
Вторият сет поднесе много повече драма и обрати. След почивката хасковлията започна ударно, пробивайки още първото подаване на Фонини, а след това затвърди превъзходството си за 2:0.
 
И когато изглеждаше, че всичко е в ръцете на Григор, Фабио вдигна оборотите и взе следващите 4 поредни гейма, записвайки два пробива на сметката си и повеждайки с 4:2. Веднага след това обаче българинът даде своя отговор, като записа нов брейк на своя сметка.
 
Така резултатът стана 3:4, а малко по-късно, макар и трудно, нашият тенисист взе и подаването си, изравнявайки резултата за 4:4. След това геймовете станаха последователно 5:5 и 6:6, като Фонини взимаше доста по лесно подаванията си.
 
Двубоят обаче влезе в тайбрек, където Димитров започна с минипробив, а след това взе и своите сервиси, за да поведе с 3:0. Фабио върна само единия, давайки втория си сервис на българина за 4:1. Веднага след това дойде бомбата от Гришо, който с ас увеличи на 5:1.
 
До края италианецът успя да вземе само още 1 точка, за да сдаде мача след 2:7 в тайбрека.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки