Пирин ще спира черната серия срещу Берое

Виданов до последно под въпрос за мача в Благоевград

Пирин ще спира черната серия срещу Берое

Днес от 13:00 часа Пирин приема Берое на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Целта пред възпитаниците на Милен Радуканов е само една - да сложат край на поредицата си без победа - тимът записа 2 поражения и 5 равенства в последните си 7 шампионатни мача. За последно орлетата спечелиха на 9 септември - 5:0 над Локо Пд, като това е и единственият им домакински успех през сезона.

Интересното е, че откакто се завърна в елита през сезон 2015/16, Пирин все още не е надвивал старозагорския тим. Благоевградчани имат 4 поражения и 5 равенства, като всичките ремита бяха с резултат 1:1.

Управителят на Пирин Венко Попов е на мнение, че отборът може да стигне до трите точки.

"Очакванията ми са най-после да победим Берое. Откакто се завърнахме в Първа лига, все още нямаме успех над тях. Играем трудно срещу старозагорци. Да, Пирин има само една домакинска победа през този сезон, но това е само стечение на обстоятелствата. Отборът играе добре, но изпуска да реализира положенията си. Също от значение е, че има много контузени. Просто за един мач треньорът няма възможността да събере целия си състав. Това също е от голямо значение. Пирин е с къса скамейка. Но сега шанс получават младите - това е отлична възможност за юношите на клуба. Като цяло много са нещата за това наше представяне. Не са едно или две. Пирин не играе по-лошо в сравнение с миналия сезон. Няма обаче шанс да отбележи, докато през миналата година вкарваше доста попадения. Но през тази не е точно така, а и късметът понякога е много важен", заяви Попов пред „Тема Спорт".

Треньорът на благоевградчани Милен Радуканов няма да може да използва днес контузените Александър Башлиев, Анти Рения и Петър Христов. Той се колебае кой да използва като десен бек в отсъствието на първите двама - Костадин Ничев или Радослав Кирилов. По-вероятно е последният да действа в нападение.

Наставникът на Берое Александър Томаш пък до последно няма да знае дали ще може да използва централния защитник Павел Виданов. Бранителят получи контузия в глезена по време на двустранна игра в паузата в първенството. Той пътува с тима, но може и да отпадне от групата. Ако Виданов не стартира, защитната четворка на старозагорци ще бъде съставена от Милен Желев, Иван Иванов, Камен Хаджиев и Матеус Леони.

Завръщането в строя след изтърпени наказания на капитана Мартин Райнов и Карлос Охене ще наложи промени в средата на терена. Там сред единайсетте в сравнение с домакинското равенство с Дунав (1:1) ще остане единствено Кохей Като, който ще си партнира с Райнов. Пред тях ще е Охене. На пейката се очаква да седнат румънците Серджиу Негруц и Драгош Фърчулеску. Сред резервите се очертава да бъде и Борислав Цонев. Вероятно той ще бъде заменен в лявата част на нападението от Антон Карачанаков. Вдясно ще е Педро Еуженио, а Мартин Камбуров ще води атаката. Бившият треньор на Берое Евгени Янчовски пък призова тимът да действа агресивно в Благоевград.

"Основните неприятности за тима може да дойдат от нападателя на Станислав Костов. Благоевградчани са стойностен тим, който ще гони трите точки. Берое бележи трудно, защото не пресираме съперниците си. Разчита главно на защитата и контраатаката, а халфовата линия и нападението не са достатъчно активни. Берое да не забравя, че нападението е най-добрата защита", каза Янчовски.

Мачът Пирин – Берое стартира в 13:00 часа и е пряко в ефира на Диема. 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 0:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки