Ботев Пловдив – властелинът на София

Галев пред завръщане на вратата на Септември

Ботев Пловдив – властелинът на София

Ботев Пловдив гостува днес по обед на Септември София с амбицията да запише нова убедителна победа над съперника.

На 12 октомври в отложен мач канарчетата размазаха столичани с 5:0. Жълто-черните се намират в отлична форма, като нямат загуба в Първа лига от визитата си на Лудогорец (1:2) на 18 септември.

София пък се превърна в един от любимите градове за гостуване на Ботев. Преди седмица тимът, воден от Николай Киров-Белия, измъкна 1:1 от ЦСКА на "Армията". В столицата би още Царско село за купата, Витоша, макар и в предградието Бистрица, Славия - на два пъти, и Лудогорец във финала за Купата на България в края на май.

За последно канарчетата паднаха на 19 март от Левски на „Герена" - 0:2. Оттогава в 6 мача в София жълто-черните биха пет пъти и завършиха веднъж наравно, като вкараха цели 17 гола.

Вратарят на Ботев Иван Чворович попадна в групата, но по-вероятно е да остане резерва, тъй като имаше травма през седмицата. Отделно сърбинът продължава да не е приел предложението за нов договор. В състава след изтърпяно наказание се завръща централният защитник Пламен Димов.

Сред 18-те отново са всички четирима бразилци при канарчетата (б.а. - Юлиано има и италиански паспорт). Излишният чужденец от страна извън Европейския съюз пак се оказа Яя Меледже. От групата отпадна и Тони Тасев.

Спрямо двубоя с ЦСКА резерва се очаква да е Крум Стоянов, а Бризола да се върне сред 11-те.

"Няма как да подценим никой съперник. Трябва да сме пределно концентрирани и мобилизирани, защото навлизаме в тежка серия от мачове през няколко дни", каза наставникът на Ботев Николай Киров.

Неговият колега Николай Митов ще направи известни промени по състава на Септември спрямо този, загубил с 1:4 от Славия в последния кръг.

Почти сигурно на вратата след дълго отсъствие заради контузия ще се завърне Валентин Галев. В двубоя с белите той остана на пейката. Бившият страж на канарчетата и Локомотив София се контузи в двубоя с ЦСКА на 11 август и бе заменен в 20-ата минута.

От тогава той не е пазил. На пейката се очаква да седне и левият бек Румен Трифонов. Той игра доста слабо срещу Славия, като дори си вкара и автогол. Неговото място ще заеме австрийският бранител Весели, пише „Тема спорт”.

Първият мач между двата тима завърши с категоричен успех за канарчетата - 5:0. Той се игра на 12 октомври, тъй като бе отложен от четвъртия кръг заради евроучастието на Ботев.

Така за втори път Митов ще се изправи срещу жълто-черните, на които бе треньор за няколко часа след уволнение на Николай Костов през есента на 2016-а и последвалото назначение на Николай Киров-Белия.

Мачът Септември – Ботев стартира в 13:00 часа и е пряко в ефира на Диема.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки