Синя класика на "Герена", Левски върна напрежението на върха (СНИМКИ+ВИДЕО)

Футболистите на Делио Роси се справиха с 3:0 срещу Пирин

Синя класика на "Герена", Левски върна напрежението на върха (СНИМКИ+ВИДЕО)

Левски победи с 3:0 Пирин при домакинството си на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от 19-ия кръг на Първа професионална лига. Сините бяха по-добрият отбор през целия мач, но срещата се запомни най-вече със меко казано странно свирената дузпа за тях, с която беше открит резултата.

Мачът започна равностойно и първите няколко минути и двата отбора се нагаждаха към играта. Малко след това футболистите на Левски пробваха два удара от разстояние, опитвайки се да се възползват от мокрия терен.

В 19-та минута сините получиха право да изпълнят корнер, като при него Стилиян Николов хвана Ейолфсон за екипа, като задържа бранителя на сините за секунда, при което не наруши баланса му.

Валентин Железов обаче изненада всички и реши да посочи бялата точка. От нея Роман Прохазка беше безпогрешен.

Малко след това Антонио Вутов се контузи тежко и беше изнесен на носилка, а вместо него в игра се появи Кабрал. В 38-та минута Пирин стигна до най-чистото си положение, след като Ейолфсон сгреши при изнасянето на топката и Костов беше много близо да засече кълбото във вратата на Митрев, но центрирането към него не беше точно.

След почивката Левски отбеляза светкавичен втори гол. Обертан се опита да изведе бързо Мапуку. Нападателят овладя топката, а Макенджиев беше излязъл неразчетено напред, като това се оказа фатално, защото с точен изстрел острието на Левски прехвърли стража и двама бранители, за да прати топката в мрежата от близо 30 метра.

След второто си попадение сините предпочетоха да владеят повече топката и да не се втурват в още атаки. В 72-та минута задачата им беше олеснена още повече, след като Аймен Суда от състава на гостите получи втори жълт картон за удар без топка срещу Цветкович.

Класическият резултат беше оформен от Васил Панайотов в 78-та минута, когато той беше намерен малко преди дузпата от Горанов, който центрира отляво.

Така Левски събра 38 точки и се доближи на три точки от ЦСКА и четири от лидера Лудогорец преди армейците и разградчани да са изиграли срещите си от кръга. Пирин пък остават 11-ти с 19 точки. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки