Столично дерби с едно на ум за Купата

Роси ще направи промени срещу белите, Загорчич изправя младостта срещу сините

Столично дерби с едно на ум за Купата
Славия и Левеки се изправят в пореден епизод от най-старото столично дерби.
 
Двата тима ще бъдат изведени от главния съдия Георги Димитров в 17:30 часа на националния стадион "Васил Левеки". Символичните домакини влизат в сблъсъка след разочароващата загуба преди седмица във Велико Търново от Етър, в която си отбелязаха два нелепи автогола. Докато сините са носени на гребена на вълната след двете поредни разгромни победи над Дунав с 4:0 в Русе и Пирин на "Герена" с 3:0.
 
Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич в навечерието преди мача заяви пред "Тема Спорт", че дербито идва в най-неподходящия момент за неговия тим след загубата от Етър, но все пак сръбският специалист се надява на положителен резултат. Възпитаниците на сърбина ще имат възможност за реванш през следваицата седмица срещу виолетовите в 1/4-финален мач за Купата на България. Въпреки че сам си отбеляза единия автогол срещу болярите, под рамката за белите ще стартира младият Антонис Стергиакис. Пред него Загорчич ще заложи отдясно на Юлис Ндонг, а вляво на отбраната ще действа Омар Абуд.
 
Докато двойка централни защитници ще бъдат Стефан Велков и Андреа Христов. Двамата показват добър синхрон и ще бъдат предпочетени пред по-опитния Костадин Велков. Пред тях ще бъдат разположени капитанът Емил Мартинов и бившият футболист на Левеки Стефан Велев. Златомир Загорчич няма да изневери на схемата с трима атакуващи полузащитници и един изнесен нападател. Триото ще бъде в състав Чикози Мба отляво, Иван Минчев в центъра и Галин Иванов вдясно. Именно намиращият се в добра форма Иванов ще е пределно мобилизиран да се докаже пред бившите си ръководители, след като не получи достатъчно шанс да се докаже на "Герена". В нападение на Ивайло Димитров-Косъма е възложена задачата да тормози отбраната на Левеки.
 
Ситуацията в синия лагер се поуспокой след положителните резултати в последните мачове. Но пред старши треньора Делио Роси стой и мисълта за последния мач за годината на отбора му в турнира за Купата на България срещу Дунав. Италианският специалист много добре осъзнава важността на двубоя в Русе идния петък и ще направи леки корекции по състава си.
 
Под рамката ще започне капитанът на тима Божидар Митрев. Пред него в отбрана ще стартират Милош Цветкович и Иван Горанов, съответно отдясно и отляво. Роси до последно ще обмисля дали да съхрани висящия с картони Холмар Ейолфсон и по всяка вероятност от първата минута ще започне Димитър Пиргов, а за партньор на българина изборът логично ще е на водещия реализатор на сините Давид Яблонски.
 
Почивка за мача с белите ще получи и Васил Панайотов, който има идентичен случай с този на исландския централен защитник. В последните двубои халфът се представя отлично и в два поредни мача успя да реализира три попадения, но срещу Славия ще бъде съхранен за сметка на французина Антони Белмонт. Негов партньор ще бъде вкаралият два гола в първия сблъсък между двата отбора на стадион "Георги Аспарухов" Жорди Гомес.
 
Пред двамата дефанзивни полузащитници ще е разположено триото Роман Прохазка, Габриел Обертан и Жуниор Мапуку. В последните мачове конгоанецът е позициониран отляво на халфовата линия и отново спечели доверието на Роси с доброто си представяне на новата позиция. Италианският специалист няма да може да разчита на контузения Антонио Вутов, който в последните мачове бе използван на върха на атаката, но отново ще предпочете повратлив играч в нападение. В такъв случай Делио Роси ще заложи на Жерсон Кабрал за сметка на по-тромавия и тежък Серджиу Буш.
 
И двата отбора излизат с мисълта за следващата седмица и възможността да се доближат до място в Европа чрез най-прекия път, а именно турнира за Купата на България. Но едно е сигурно - това е сблъсък, който носи много история в себе си, скандали и стари сметки за уреждане.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки